Cute Polka Dotted Pink Bow Tie Ribbon
hye!dah masok jangan lupe follow and tinggalkan jejak.tak suke? angkat kaki then blahh,okei. maaf penggunaan 'aq' kepada yang lebih tua, bye :)

January 29, 2013

IBNUSINA EYEWEAR + SPECT

Haii assalamualaikum :) 
Ahaha , saje jee gimik gambar kat atas tu :D 
Rasa mcm best pulak asyik update blog nie kan . Yelah , at least u all as follower tak boring lah kan kalau BW asyik-asyik entry yang sama jee :) Now , selagi ada masa selagi ada idea selagi takde halangan , aku akan update jee =P tadi baru lepas blogwalking lagi .
Bertambah-tambah tau jelous aku nie tengok blog korang yg cun melecun + cantik menarik kaw memang daboom ! Haha . Seriously , semuanya comel-comel sokmo . Especially yg guna template blogskin tu . Aku nak jugak try , tapi takde sape nak ajar :D will you be my tutorial ? ? :DD 

Okay saje nak cerita kat sini . Tadi aku dah dapat barang yang aku order last week :)
Seronok bak hangg >.< Ape bende ? Haaaaa . Look sini 


Haaa , ini lah dia spect therapy tu :) function ? untuk memulihkan mata yang tak berapa nak pulih tu . Haha . Senang cerita untuk orang yang rabun dan ingin pulih kan mata or nak betul kan sistem mata yang dah lari tu . Haha . Aku tahu bende nie pun drpd kawan aku . Sebab masa tu aku merungut sangat dah taknak pakai spect lagi . Rimas sgt tapi kalau tak pakai lagi rimas sebab tak nampak apa-apa kan . Terseksa sebenarnya 
golongan mcm aku nie :'( 
Seriously aku tak pernah ada hati nak pakai contact lens . Sebab aku takut sangat :D takut nanti mata makin rosak . Niat nak pakai tu memang ada untuk naik sem 4 nie . Tapi kuasa Allah kan , memang berat hati aku nak pakai lens tetiba kawan aku boleh kenal kan aku dgn spect nie . So , aku pon try lah usha-usha web dia nie kat sini IBNU SINA EYEWEAR . Dan aku rasa benda nie boleh dipercayai =P (sebab aku jenis kurang percaya dgn benda-benda mcm nie ) , so bincang-bincang dgn mak
then aku pun order lah setepek spect nie :D 

Hari nie aku try pakai , dan mudah-mudahan hasilnya memuaskan lah 3 or 4 or 5 or 6 minggu lagi . Doa kan aku yee readers :) nak sangat-sangat tengok dunia nie without spect >.< Hahaa . Actually aku pakai spect nie start 2010 , baru jee kan :) tapi dah lama rabun sejak sekolah menengah lagi. Cume berlagak nampak jee ==' then dah masuk form six kt MJ baru pakai sebab memang dah betul-betul tak nampak dah time tu :D  Nak tengok tak dah berapa spect aku sejak mula aku start pakai spect ? Haaaa jap :)


Aippp ! Ini time kat MJ . hewhewhew >.< 2010 that time power aku rendah lagi . Kiri + kanan baru jee 170 . Sangat rendah :) *tepuk tangan =P Lepastu aku tukar sebelum masuk USIM sebab dah kabur-kabur tak nampak sgt . Power makin naik >.< 


Okay terus tukar spect yg bingkai separuh nie :) Power nya kiri 150 kanan pon 150 = 300 >.< time tu 2011 dah . Aku tukar dlm bulan 6 cmtu lah . Masuk Usim bulan 9 dengan muka bangga pakai spect baru . Haha . Tapi tak sampai seminggu duduk usim tu , spect nie jatuh dan cermin nya pecah sikit . Pergh , aku rasa mcm nak nanges pon ada . Sob sob sob :'( 
Hmm , tak tahu nak buat apa , terus ambil spect lama pergi kedai 
tukar power dan cermin :) 


Okay saya mempunyai ramai kawan yg sewaktu dengannya :D haha . Then pakai lah spect nie sampai habis sem satu . Niat nak pakai terus tapi tetiba tragedi tidak di duga berlaku . Barang-barang aku habis kena curik >.< sampai kn dengan spect nie sekali diambil ! Ouch . Sadis sedih medih pahit semua lah . Malas nk cerita lagik . Nak tahu tgok sini . Lepas tu naik sem 2 buat spect lain . 


Spect nie aku suka sgt . Warna cannot go >< purple . Power kali ni pun dah naik 150+170 . Haihh , memang makin lama makin naik . Aku pun tak faham kenape --' tapi aku guna spect nie tak lama :( dlm 2 bulan gitu tibe-tibe tercicir entah kat mana . Pergh , memang gila gila gila bapak sedih sey . Dah laa baru buat tetibe hilang :'( so , terpaksa buat dengan laju nya spect baru setelah dipastikan tiada kesan-kesan dan disahkan kehilangannya . 
Berat hati nie sena nya >.< 



Ini spect yg ke empat >.< power pon lebih kurang yg atas tu. Agak besar sikit sebab ? entah suka pulak aku tengok warna dye. Purple pekat sikit :) Ade lagi spect nie sampai skunk . Tapi entah mcm mana spect ni punya bingkai boleh kembang then bengkok . Gilaa ah , sape yg buat aku pon taktahu . tapi aku betulkan semula hantar kedai . But still kembang lagi. Akhirnya buat spect utk yg ke lima dan berharap ianya yang terakhir =P 


Power ? Tak payah cerita 200 + 200 = ? 


Kami memang dari spesies yg sama :D haha . Okay dah . Aku dh malas nk beli spect lagi . Penat ! Mudah-mudahan aku pakai spect terapi tu , turun lah power aku nie .Aminn :) 
Semua spect yg latest semuanya bingkai penuh . Sebab ? haha . Hobi aku memang campak spect :-P so , nak selamat kena lah beli yg bingkai penuh lagi tahan :)) 

Wow ! panjang jugak entry kali nie :D maaf ye . Kbaii readers .

*notakaki : secara tidak sengaja dan automatik nya aku mem'femous'kn kawan-kawan 
aku sekali >.< MAAF ! :D

15 comments:

saydatul al aman said...

^_^ hehe..may Allah ease for u!
walaupon dh pakai spec terapi ibnusina tu, makan kena jge jugk tao, errmm x pun try buat rawatan mata kt dr.muhaya mulai sekarang kumpul duit bnyak2...mane tau, boleh jdi lebih baik! kan?

❀M!sz Zuhayra❀ said...

@saydatul al amanahaa okay ! ehh dah pernah pakai jugak ke spect nie ? >.<

EH - Ekslamasi Holistik said...

Semoga terapi spect dapat membantu kawan...

Ina ZaLinA said...

I'm tagging for this GA..

http://inazalina.blogspot.com/2013/01/my-blog-giveaway-by-qistina.html

Ina ZaLinA said...

I'm tagging for this GA..

http://inazalina.blogspot.com/2013/01/my-blog-giveaway-by-qistina.html

❀M!sz Zuhayra❀ said...

@EH - Ekslamasi Holistik inshaaAllah amin. Tengs:)

nea lopah said...

salam...done follow sini. Tq yer adik. jgn lupa jenguk2 blog akak. tq

Muhammad said...

Jadi setelah anda guna spek mata ni ada apa-apa perubahan atau tidak?

❀M!sz Zuhayra❀ said...

@Muhammad tak pkai secare konsisten . effect pon tak nmpk sgt . mybe kalau pkai ikut tertib , bole kot :)

Anonymous said...

mcm mn ye dik kesan pakai alat ni...dah bleh tgk x pakai spek mata x?

spongey patty said...

ok ke pakai spect terapy ni?

intan raudhah said...

assalamualaikum..salam ziarah
awk dh pakai spec ibnu sina tu kan.so far power spec dah berkurang ke? ada niat nak beli, sblm tu nk survey dulu..:)

❀M!sz Zuhayra❀ said...

@intan raudhah W'salam , act spect nie takde effect pape pada sy maybe sbb sy tak consisten time pakai .

intan raudhah said...

o ye ke..rasanya mcm x brbaloi pulak klu beli sbb bila search jumpa2 komen negatif psl spec ni..btw tq 4 info..

君子之风 said...

Ada guna ke, Spec tu? Sini lagi banyak pilihan Eyewear

 
✮ This blog is belongs to me ✿ Alright reserve done by MISS BLOSSOM ✮