Cute Polka Dotted Pink Bow Tie Ribbon
hye!dah masok jangan lupe follow and tinggalkan jejak.tak suke? angkat kaki then blahh,okei. maaf penggunaan 'aq' kepada yang lebih tua, bye :)

January 29, 2013

IBNUSINA EYEWEAR + SPECT

Haii assalamualaikum :) 
Ahaha , saje jee gimik gambar kat atas tu :D 
Rasa mcm best pulak asyik update blog nie kan . Yelah , at least u all as follower tak boring lah kan kalau BW asyik-asyik entry yang sama jee :) Now , selagi ada masa selagi ada idea selagi takde halangan , aku akan update jee =P tadi baru lepas blogwalking lagi .
Bertambah-tambah tau jelous aku nie tengok blog korang yg cun melecun + cantik menarik kaw memang daboom ! Haha . Seriously , semuanya comel-comel sokmo . Especially yg guna template blogskin tu . Aku nak jugak try , tapi takde sape nak ajar :D will you be my tutorial ? ? :DD 

Okay saje nak cerita kat sini . Tadi aku dah dapat barang yang aku order last week :)
Seronok bak hangg >.< Ape bende ? Haaaaa . Look sini 


Haaa , ini lah dia spect therapy tu :) function ? untuk memulihkan mata yang tak berapa nak pulih tu . Haha . Senang cerita untuk orang yang rabun dan ingin pulih kan mata or nak betul kan sistem mata yang dah lari tu . Haha . Aku tahu bende nie pun drpd kawan aku . Sebab masa tu aku merungut sangat dah taknak pakai spect lagi . Rimas sgt tapi kalau tak pakai lagi rimas sebab tak nampak apa-apa kan . Terseksa sebenarnya 
golongan mcm aku nie :'( 
Seriously aku tak pernah ada hati nak pakai contact lens . Sebab aku takut sangat :D takut nanti mata makin rosak . Niat nak pakai tu memang ada untuk naik sem 4 nie . Tapi kuasa Allah kan , memang berat hati aku nak pakai lens tetiba kawan aku boleh kenal kan aku dgn spect nie . So , aku pon try lah usha-usha web dia nie kat sini IBNU SINA EYEWEAR . Dan aku rasa benda nie boleh dipercayai =P (sebab aku jenis kurang percaya dgn benda-benda mcm nie ) , so bincang-bincang dgn mak
then aku pun order lah setepek spect nie :D 

Hari nie aku try pakai , dan mudah-mudahan hasilnya memuaskan lah 3 or 4 or 5 or 6 minggu lagi . Doa kan aku yee readers :) nak sangat-sangat tengok dunia nie without spect >.< Hahaa . Actually aku pakai spect nie start 2010 , baru jee kan :) tapi dah lama rabun sejak sekolah menengah lagi. Cume berlagak nampak jee ==' then dah masuk form six kt MJ baru pakai sebab memang dah betul-betul tak nampak dah time tu :D  Nak tengok tak dah berapa spect aku sejak mula aku start pakai spect ? Haaaa jap :)


Aippp ! Ini time kat MJ . hewhewhew >.< 2010 that time power aku rendah lagi . Kiri + kanan baru jee 170 . Sangat rendah :) *tepuk tangan =P Lepastu aku tukar sebelum masuk USIM sebab dah kabur-kabur tak nampak sgt . Power makin naik >.< 


Okay terus tukar spect yg bingkai separuh nie :) Power nya kiri 150 kanan pon 150 = 300 >.< time tu 2011 dah . Aku tukar dlm bulan 6 cmtu lah . Masuk Usim bulan 9 dengan muka bangga pakai spect baru . Haha . Tapi tak sampai seminggu duduk usim tu , spect nie jatuh dan cermin nya pecah sikit . Pergh , aku rasa mcm nak nanges pon ada . Sob sob sob :'( 
Hmm , tak tahu nak buat apa , terus ambil spect lama pergi kedai 
tukar power dan cermin :) 


Okay saya mempunyai ramai kawan yg sewaktu dengannya :D haha . Then pakai lah spect nie sampai habis sem satu . Niat nak pakai terus tapi tetiba tragedi tidak di duga berlaku . Barang-barang aku habis kena curik >.< sampai kn dengan spect nie sekali diambil ! Ouch . Sadis sedih medih pahit semua lah . Malas nk cerita lagik . Nak tahu tgok sini . Lepas tu naik sem 2 buat spect lain . 


Spect nie aku suka sgt . Warna cannot go >< purple . Power kali ni pun dah naik 150+170 . Haihh , memang makin lama makin naik . Aku pun tak faham kenape --' tapi aku guna spect nie tak lama :( dlm 2 bulan gitu tibe-tibe tercicir entah kat mana . Pergh , memang gila gila gila bapak sedih sey . Dah laa baru buat tetibe hilang :'( so , terpaksa buat dengan laju nya spect baru setelah dipastikan tiada kesan-kesan dan disahkan kehilangannya . 
Berat hati nie sena nya >.< 



Ini spect yg ke empat >.< power pon lebih kurang yg atas tu. Agak besar sikit sebab ? entah suka pulak aku tengok warna dye. Purple pekat sikit :) Ade lagi spect nie sampai skunk . Tapi entah mcm mana spect ni punya bingkai boleh kembang then bengkok . Gilaa ah , sape yg buat aku pon taktahu . tapi aku betulkan semula hantar kedai . But still kembang lagi. Akhirnya buat spect utk yg ke lima dan berharap ianya yang terakhir =P 


Power ? Tak payah cerita 200 + 200 = ? 


Kami memang dari spesies yg sama :D haha . Okay dah . Aku dh malas nk beli spect lagi . Penat ! Mudah-mudahan aku pakai spect terapi tu , turun lah power aku nie .Aminn :) 
Semua spect yg latest semuanya bingkai penuh . Sebab ? haha . Hobi aku memang campak spect :-P so , nak selamat kena lah beli yg bingkai penuh lagi tahan :)) 

Wow ! panjang jugak entry kali nie :D maaf ye . Kbaii readers .

*notakaki : secara tidak sengaja dan automatik nya aku mem'femous'kn kawan-kawan 
aku sekali >.< MAAF ! :D

Di Mana Kita Sebenarnya ?

Holla there's followers and readers :) 

Satu hari nie habiskan masa dengan blogwalking jee . Sebab ? takde keje dah . Haha . Hey ! seronok tau BW blog orang . Haaa yelah . Korang punya blog lah . Siapa lagik kan :) 
  
See ! Tak sia-sia kan join segmen sana sini . Sebab boleh tambahkan bilangan follower . Tapi actually bukan itu yang aku nak , kalau setakat ramai follower tapi tak ramai yg jadi readers for our blog pon tak best kan ? So , dlm aku blogwalking tu , aku baca lah jugak apa yg ada dlm blog korang tu :) nice n interesting . Sebab ? aku suka membaca *sila tepuk tangan >.< hakikatnya ketika aku blogwalking blog korang kan , aku BW sambil dalam diri nie timbul rasa jelous gilaaa bapak seh . Haha sebab nya tengok blog korang semuanya cun comel belaka . Seriously aku jeles . hahaa . Yelah , aku tak mempunyai idea yg kreatif nk customize blog aku mcm korang . Ini jee yg aku mampu sepertimana korang tengok sendiri kan :') Tapi aku tetap bersyukur , Alhamdulillah .

Hmm , kalau aku nak komen sikit boleh tak ? Haha . Sikit jee :) bagi new bloggers lah kan , widget follower tu korang jangan lah letak bawah-bawah sgt . Penat aku nk scroll sampai bwh . Haha . Seriously aku cakap nie , jujur *  tapi takpe lah , ikut korang lah nak letak mana pun :) hehe. Pandai komen blog org blog sendiri pun takde lah elok sangat =P mintak maaf ye :) sekadar memberi pendapat jee (^_^) jangan marah kite taw . Kite sensetipp# hahaha !

 

RT @UstazAzharIdrus :  Melupakan seseorang yang telah memberikanmu banyak kenangan indah adalah perkara yang sangat sukar. Tapi jika itu yang terbaik, relakanlah. 

Seriously , i'm totally agree with that statement (cehh ! dah mcm ayat exam MUET) hahaa =P Tapi memang betul kan ? Kadang-kadang kita perlu utk melepaskan something that really meaningful sebab ianya tidak ditakdirkan utk kita :) Its so hard to accept but dont worry . There is something better for us soon :) Allah merancang sesuatu yang dikehendakiNya . Jika kita sedih terhadap sesuatu , ketika itu lah Allah hendak menguji kita . Ingat ! sejauh mana kita diuji , Allah tahu di mana tahap kemampuan kita untuk menghadapinya . So , sabar lah :) Allah Maha Mendengar , Allah Maha Mengetahui segalanya . Berdoa lah :')

#sesi muhasabah diri . Sila semak balik apa yg kita dah lakukan dlm hidup kita :)) 

pengalaman yg mengajar kita erti kehidupan (^_^) 

Assalamualaikum 


January 28, 2013

' Segmen : I Follow You,,You Follow I '

Selamat petang readers sekalian :) nak join satu lagi segmen :)


Nak join sila click banner kat atas k :) pastikan ikut syarat yg ditetapkan . thanks :D

Follower saya !

anda di tag : Miss Za / Iqa Syafiqa

Okay sila angkat tangan sambil melambai . Bye :)

'' Segmen Jadikan Followers Unlimited by Aimi Rahim

Hye ! Join other segmen again :) 


Nak join click banner kat ats tu k . Ajak blogger2 yg laen tu join sekaki :)


Baca Di Sini :D


Hye ! Actually now dah pukul 2.35 am 28 Jan 2013 . Yes ! aku masih di sini dan belom tidur . haha . Baru lepas blogwalking blogger dari segmen Nabila Biela  . Fuhh penad tapi best ! Mcm2 bende kite boleh tengok , boleh baca and anything else . Blog mereka semua cantik cun kemas comel . Kita pon nak jugak lahh >.< *gedik ! Eh , dah join ke belum ? Kalau belum join lah sekarang k , tarikh tutup lama lagi then hadiah nya pun menarik . Mudah-mudahan dapat satu drpd nya :)) Bukan apa , saja boring kan . Duduk rumah takde nak buad ape . So join lah segmen tu semua . At least ada jugak kerja =P 

Tadi kan , aku balik rumah atok kat Felda Bukit Batu sebab nak tengok anak kakak sepupu aku baru dilahirkan *ayat skema ==' masa 12 Rabiulawwal hari tu . Nice kan :') comel jee baby tu . Macam Cik Zuha dia . Hahaa #agak perasan sedikit kat cni . Nak tengok ? sini sini kat bawah nie :))
Okay ini jee boleh tunjuk . Nak tunjuk lagi tunggu dia membesar :D act , muka dia sebijik mcm her mum taw . Sama sangat , ada mix chinese sikit . Tak payah tanya pon boleh tahu anak siapa :D :)

Actually mata pon dah mengantuk . So kena lah siap-siap kan diri utk pergi beradu . Lain kali kita sambung cerita lagi . Kbaii :)) good mornight :D !

*foot note : nama baby tu  Nur Fatin Dania 

January 27, 2013

Segmen : Jom Blogwalking

Join segmen lagik :)


Nak join sila click banner di atas ye :) thanks . Jom BW sesame !!


January 26, 2013

We ARE Who We ARE :)

Hello girls boys :) Wow wow ! Rindu nyaaa kan . Lame gila tak update blog . Maaf >.< . Ini disebab kan oleh exam addicted :D Now , tengah cuti semester around one month but dah tinggal berape minggu jee lagi berbaki :) Selama duduk rumah nie , baru hari nie berkesempatan nk update blog yg kian bersepah + berhabuk bagai -.- bz ? tak pun . Malas lebih tepat , haha :D Actually nk update masa awal tahun dulu but tak sempat pulak >.< sebab time tu betul-betul buzy dengan exam . Nak curi curi masa pon tak boleh :D Siap tak sempat nk tukar umur tu . Tak sedar diri tahun nie dah sweet 21th . Ouchh , sweet lagi kah ? HAHA . Seeeee ! wuuuu segannyaa dah besar :-P


  Before exam hari tu kan , BABA aka Prof Mustafa Abu Zaid merangkap lecturer kesayangan ramai tu kan dengan senang hati + gumbiraa nya beliau telah menjemput kami satu course dtg rumah dia . Wow ! Sape taknak kan kalau lecturer jemput dtg rumah . Nak-nak lagi time tu dah nak exam . Lagii lah berpusu-pusu student nk rapat-rapat dgn lecturer kan . Then , kami pon dtg lah rumah beliau . Ouhh nice jugak rumah dia :) Dia buat nasi arab tauu . Nice ? erk , no komen . Mungkin sedap tapi tekak tak berape nk terima sangat lah . Bukan orang arab kan ? Tunggu nanti aku pindah JORDAN :D Mungkin boleh terima ketika itu :) Pergi rumah Baba petang then balik mlm . Seperti yg dijangka , Baba bagi soalan spot . Ouchh lagii sweet kan <3 HAHA . Tapi time aku jawab exam tu rasa mcm tak pernah belajar pon ada ==' :D Maaf Baba . Semoga Allah lembut kan hati semua lecturer ketika menanda kertas kami . Ameeen YA RABB !  okay kat bawah nie pic time kat rumah beliau >.<


'


Okay done , abaikan pic yg pelik2 tuh . Biasa lahh selca kan >.< mcm2 gaya nk dibuatnya :D Actually tema nye ARABIC NIGHT kot lahh . Lupe pulak . So , lebih selesa mengenakan JUBAH :) Look sweet gitu :-P HAHA . Okayyy . Then bermula lah kami punya exam selepas itu . 7 subject jee tapi mengambil masa 3 minggu utk menghabiskan . Banyak gap antara subject , start 2/1 sampai 16/1 . But issokey ada gap sebab lebih banyak masa utk baca buku kan drpd mereka2 yg takde gap langsung tu . Tak tahu lah apa jadi :DD Okay then time 15 JAN arytu befday INTAN AFIFAH BT ISMAIL . Nampaknya dia sudah pun cukup umur 21th . Tahniah kami ucapkan ye kak long ke kak yong ? HAHA then , kitaorg sambut befday dia even esok nya tu hari last exam . Tapi dah rasa merdeka dulu . Haha . Nak cite sikit ahh , cket jee :) After exam 15 tu kiteowg plan memang nk kenakan dak Intan nie pun . Apalagii , kena simbah air lah jawabnya . Balik exam tuu , nasib baik BALIK dah . Haha . tapi bukan dia sorang jee kena , org2 tepi dia pun kena sekali . Sadis beteii >.< serba salah aku . Sebabnya aku yang simbah beliau dan mereka HAHA . Okay lah kan , bukan selalu . Then lepas mkn kek . Mcm biasa lahh colet sana sini sinun . Nampak kebudak-budakkan nya mereka semua nie :D okay sini lihat :)

muka bahagia kena simbah air :D

  Okay done , esok nya 16/1 kami exammm >.< masing-masing semangat pergi exam . Siap pakai baju koperat lagik . Hahaha . Terbaikk :) Rasanya mcm sekejap sangat semester 3 nie . Pejam celik jee dah habis exam . Bulan 2 nanti dah sem 4 pulak . Ouchh . Nampak tak sekejap jugak aku cuti >.< mohon USIM bagi cuti lebih sikit HAHA , memang tak dapat laa kan . Sesuka hearty jee nk cuti nie . Okay pape pon , doa kan kami supaya dapat mencapai segala apa yang terbaik dlm diri kami , inshaaAllah ameen :) nice <3 ! Before ktowg balik Johor ritu , sempat lepaking bersama utk main bowling . Saje releaseeeee tension konon nyeee --' haha . Pape ponnn , aku sayang ahh korang semua :) **ketandusan idea >.< okay jom lah layan gambar lagi . Banyak lagii tu dlm file aku . Tak habis kuar kan semua :DD 





okay see this , dengan jelas boleh lihat wajah Laila di setiap gambar :DD
And lastly , bowling time :))


Okay , itu jee nak tunjuk . Hahaaa . Mana boleh semuanya jadi display kan ? Kami baru tahun 2 , ada lagi berbaki lebih kurang 2 tahun lagi kot . Anyway doakan kami dan kawan-kawan yg lain serta diri anda semua supaya menjadi insan yang berguna utk keluarga , agama , masyarakat dan negara :) InshaaAllah amin . #dah mcm baca ikrar time kat sekolah rendah dulu , aku rasa . HAHA . okay , take care , take note , take time . K baii , Assalamualaikum :)

January 25, 2013

SEGMEN : Blogging ?? Twittering !






Nak join ? click banner atas tuh :)
 Jangan lupe follow Burung Biru kita :D

January 24, 2013

 
✮ This blog is belongs to me ✿ Alright reserve done by MISS BLOSSOM ✮