Cute Polka Dotted Pink Bow Tie Ribbon
hye!dah masok jangan lupe follow and tinggalkan jejak.tak suke? angkat kaki then blahh,okei. maaf penggunaan 'aq' kepada yang lebih tua, bye :)

February 24, 2012

LELAKI UNTUKKU

HYE 

Tibe-tibe terase pulak nk mengUPDATE belog kesayangan aq nie . HEHE .
Rindu kot . Yela , dah takde mase sangat laa nak update nie . Bz memanjang kan .
Padahal baru awal sem . Ini belom masok kelas tutorial lagik nie . Aq dah rase 
macam nak demam taw ==' . Kesian tak ? Hm , oke :) Aq memang terase sangat 
bahagia sekarang . HAHA . Suke sangat mention pasal bahagia nie kan . Tak habes2 .
Ape lah kan . Tapi memang betol laa . Siyes aq cakap aq memang bahagia . Sebab 
dah rase bebas nak buad ape sahaja . HAHAHA . Ayat tak boleh blah kan ? 
Betol tak betol tak ? Memandangkan aq pon dah single . So , lepas nie aq nak cari
seorang lelaki yang betol2 aq nak laa . Selama nie aq juz maen2 kot dlm mencari cinta .
Cewaaahhhh .!! Geli pulak aq . HAHA . Aq nak list kan ape ciri-ciri tu . HIHI .

1 )  CARING .
      Sifat nie of kos lah kene ade kan ? Semua orang nak pasangan dyowg caring , take care kan ? Tipu la kalau taknak . Yang ini memang aq titikberatkan . Sebab aq nie suke sangat kalau orang amek berat pasal aq. Sangat penting sifat nie . Kalau takde memang aq reject awal-awal :) Lagi satu aq nak dye sentiase igt kat aq . Takesa laa sebok mcm mane pon , aq tetap nak dye igt aq . HAHA . Harus lah kan ? So , kene laa hari-hari contact takesa walau mcm mane pon care nye ^_^ .

2 )  ROMANTIK + ISLAMIC .
       Paham tak maksod aq tu ? Bagi aq laa , aq suke yang romantik . Tapi bukan jenis yang jiwang karat punye orang laa . Please laa , tak layan laa owg jiwang karat nie :DD . Maksud romantik + islamic tu , dye seorang lelaki yang menitikberatkan pasal agama la exspecially . Yelaa , aq nie takde laa baek sgt kan . Perangai pon pelik-pelik jewk . Mesti laa aq nak cari yang boleh membawa ke arah kebaikan . Betol tak kawan-kawan ? Heeee . Tapi aq taknak laa orang yang terlalu alim sangat2 . HAHAHA . Mintak maap la sape yang terase ke ape kan . Takde niat nk menyinggung hati sape-sape ^_^ . Bagi aq biar laa simple jewk . Lepas tuu dye nie romantik . Aq suke sangat . Haha . Nak bagi example tak ? oke , contoh ayat romantik + islamik :: " saya akan igt awak dlm doa saye even saye tak sempat nak contact awak '' . Pehh , sweet gituu , macam gule-gule kapas tak ? Hahaha . 

3 )  SABAR .
      Yang ini WAJIB ade . Bukan harus oke . HAHA . Sebab nye perangai aq nie sangat-sangat lah cerewet . Tak pecaye ? oke , test laa . HAHA . ~gurau~ . Hm , tapi betol laa . Aq nie senang sangat berubah perangai . Bile-bile mase jewk aq akan jadi seorang yang garang , baek , manje , romantik dan yang paling best , EGO  . Yang ini aq memang tak boleh elakkn . Tapi aq akan cube sedaye upaye nak berubah . ^_^ . Itu pon depend pade pasangan yang boleh membentuk aq laa ye :)

4 )  COOL + TENANG .
      Lebih kurang jew laa kan dengan sabar tuu . Tapi yang nie nak explain laen cket . HEHE . Aq nak pasangan aq tu seorang yang cool . Relex jewk taknak serabot-serabot . Sebab aq nie dah serabot . Kalau partner aq tu pon serabot , nak jadi ape kan ? lagi satu aq nie agak huru hara cket laa . HAHA . Kawan-kawan aq suke sgt ckp cmtu . Nak wat cmne kan ? HAHA . Perangai aq paling burok ialah CUAI + LEKA + LALAI . Yang nie aq tak boleh nak wat ape-ape . Aq memang mudah lupe cket . Pelupa la senang ckp kan . Daripade hal yang kecik sampai la hal yang beso . So , aq nak lah seorang yang selalu igt kan aq k :)

5 )  RUPA & PERWATAKAN .
     Bagi aq rupa nie aq letak paling last lah . Sebab aq takesa pon mcm mane wajah seseorang tu . Memang penting tapi kalau muke hensem mcm actress korea tapi perangai mcm longkang , peh , sumpah mcm berok laa aq ckp an . Biar lah dalaman tu yang elok . Betol tak ? Hm , lepas tuu dye pandai lah amek aty aq . Aq nie jenis yang sporting sangat . Aq memang tak kesa ape2 :) . Jenis boleh layan otak mane-mane pon . Semua orang aq boleh masok . Tapi yang over gile nak mati tuu , aq tak layan laa . Yang perangai mcm bajet bagos sgt . Eeeiiyuckss . Sape nak layan kan ? yang penting dye suke buat aq gelak . Sebab hobi aq kan gelak sepanjang mase . HAHA . Tapi takde la sampai lupe daratan oke :)

6 )  SETIA & JUJUR .
      Kesetiaan dan kejujuran tu memang sangat penting dlm hubungan kan . Kalau tak setia , pegi jalan lah . Kalau tak jujur lagi lah aq angin . Bagi aq biarlah perit nak dilafaz kan , yang penting kite jujur . Betol tak ? Sebab aq nie jenis yang jujur :) . Bukan nak naik lif tekan sendiri lah . Aq cakap bende yang betol . Aq pon kenal sgt lah kalau orang tu tak jujor ngn aq . Bukan susah sgt nak cam . Nak cite pasal setie nie sampai esok kang aq tak habes update nie . Ape-ape pon seseorang tu harus lah setia pade yg satu . Nak kawan ramai mane pon aq oke , tapi yang dlm hati dye hanye ade aq jewk . HAHAHA . Tapi kawan jewk jgn lebey2 wokk , benci aq kalau over sgt kawan pompuan dye . Sebab aq nie sangat-sangat kuat jeles . Aq nie jenis pendam jewk kalau aq jeles . Pandai-pandai kau lah nak pujok balek . 

7 ) MEMAHAMI & TIDAK MENGONGKONG .
    Tak mengongkong ! oke , yang nie simple jewk . Jgn halang aq nk buat ape-ape selagi bende tu tak melanggar syarak . Yelah , aq belom jadi bini kaw lah . Dah sah akad nikah , baru aq akan totally ekot ckp hubby aq tu oke ? ^_^ .  Yang best nye dye seorang yang memahami aq . Yelah , perangai aq nie kan pelik-pelik . Angin datang tak tentu pasal jew nty . Hehehe . 

8 ) UMUR .
    Oke , ni last . Penad kot nak tulis banyak-banyak . Hehe . Betol tak kalau aq ckp faktor umur nie penting ? Hm , cket la kan . Tapi kalau masing-masing memahami antare 1 same laen , confem2 bahagia jew rumahtangge tu kan ? Aq suke berkawan dengan orang yang atas umor dari aq . Tapi taknak lah yg tue sangat . HAHA . Jahat gile kot ayat aq . Bagi aq yang jarak umor tu tak jaoh sgt laa . Matang lah cket drpd aq yang mcm budak-budak nie kan ==' . Terase ciket mcm dihargai . HAHA . Tapi bawah kite pon oke jugak . Yelah , mcm aq ckp tadi la . Kite kene saling memahami kan ? baru lah aman rumahtangge tu . TAPI aku lebih selesa dan lebih suka if sama umor dengan aku . Sebab ? Mestilah sama perangai kan ? haha .

Dah bace dah kan ? oke , sape-sape yang ade ciri-ciri kat atas tuu , sile lah amek borang sekarang . HAHAHA . oke , gurau . Ekceli , aq nak fokus study dulu . Tapi tak salah kalau nak berkawan kan :) . Yang kat atas tu , memang dari diri aq sendiri . Kalau ade yang tak puas aty , tu hak masing-masing . Betol tak ? Setiap orang ade cite rase tersndiri kan ? 

*** nota kaki :::
saye sangat addicted kepade orang yang  .......

memakai spect :)) 
* ehh , yg tak pakai spect pon bolehh :) :DD 

* mak aq ckp ' kakak nie mase baby , dye lah paling berat . dah besa , dye lah paling ringan , paling garang , pastu ganas ' . :) 

February 23, 2012

# WORDLESS THURSDAY


dengan ini saya mengisytiharkan bahawa ....


SAYA SANGAT BAHAGIA DIKALA INI 


# pic takde kene mengena :)


February 18, 2012

TODAY 18 FEB 2012

HYE  :)

Ape kan daye , tidak mampu ku untuk melawan takdir yg telah ditentu kan .
Hm . ohh . Hati . Ape yg tertulis oleh mu dikala ini ? Sungguh sukar untuk ku 
mengungkapkannye . Terlalu sukar dan keliru . 
Ohh , haaaaacumm !! Erk . HAHA .  Mak aihh . Tetibe ayat aq nak berbunge-bunge
segala kan . Yuckss ! Oke , ari nie aq da balek ke USIM  terchintee . 
Seronok ade , sdey pon ade laa jugak . Tak tau laa nk ckp mcm mne kan . 

Ekceli takde ape pon aq nk post . Saje jewk nak post utk last day kat rumah nie .
Nty da kat kampus , bz laa kot . Da start kuliah bagai . Mmg takde mase la kan nk post2
nie . So , nk post laa dulu walaupon ntah ape-ape .
Sebenanye , aq mcm saket aty + geram taw . Grrrrr !! Tetibe lak aq nye wall FB tu
jadi TIMELINE . Eeei , aq mmg tak suke laa . Haaa . Menyesal aq tekan satu app nie .
Igt kan ape bende . Rupe-rupe nye switch to TIMELINE . Budusss betoi la .
Tu yang aq mmg takde mood gile-gile nie . 

February 16, 2012

BUKAK BUKU BARU

Assalamualaikom 


Hye !! kite rindu laa kat awak wahai BELOG ku sayang . Haha .
Oke ! suke mrepek kann . Hm , nak cite ape eikh entri kali nie ? Kompius laa .
Banyak sangat bende nk diceritekan . Yelaa , hobi pon bercakap tanpe henti . Lepastuu
idea pon mencurah-curah laa kan . Kononnye nak jadi penulis di diwaktu lapang kan 
(sejak bile entah simpan cite-cite tu?)

Oke laa , malas lhaa nak mmbebel banyak-banyak . Sebab nak mmbebel lagii banyak .
HAHA (gelak macam setan seketike) .
Hm , korang perasan tak ape yg laen cket kt blog aq nie? (bagi mereka yg selalu
follow blog aq laa kan) Ade tak ade tak ? Ace sakap cket :DD
Tak perasan ? HUH ! Takpe , kasik aq perasankan korunk . Hehe . K k , tengok pic kat 
bawah nie . Then compare kan dgn blog aq skunk . oke :)
Sekarang nampak tak ? Oke , bende tuu dah takde lagik . Aq pon nk remove laa .
Hm , pelik ? Jgn laa cmtuu . Haaaa ! Dah takde ape yg serasi antre kami 
kott . Bak kate kawan-kawan aq '' kumbang bukan seekor lhaa'' . Hm , betol laa kn .
Tapi masalahnye skunk . Yang aq nak bukan kumbang ==' . Bole tak ubah cmtu?
Haha . Dah laa , aq da malas nak pk lagik . Saket pale otak nihh aww . 
Taknak cite lagik pasal nie . Cukop laa setakat beberape tahun dgn dye (tahun ke ?)
tengah tahun 2010 ---> tengah bulan 2 2012
And , tengss alot to my frend Intan Afifah yang banyak mmbantu kami .
HAHA . ayat tak boleh blahh kan ? Juga kepada
 Nor Nabiha :)

sekarang kite bukak buku baru :)
klik for more

Haaa , ini laa yang aq kene dan WAJIB fokus sekarang . 
Jadual waktu kuliah utk sem 2 nty . Hanye tinggal beberape hari jew lagi nie .
Haishh . Macam-macam perasaan ade nie . Tak taw laaa teman nak kabonye
mcm mne . HIHI . Hari isnin bg aq agak pack lhaa . Yelaa , sem lepas punye jadual ,
hari isnin kelas petang 1 subjek SAHAJA . Nie ade 2 plak tuhh . Belom masok 
kelas tutorial . Mane laa agaknye USIM nak masok kan lagik  . Jangan lhaa dye kacau 
hari RABU aku yang lengang + tenang tuu kan . Bagii lhaa aq rehat cket .
Hurm . Aq memang berazam lhaa kan nk study elok-elok sem 2 nie . Taknak jadi mcm
 sem 1 dulu . Terlalu banyak sgt bermaen . Pastuu time exam pon boleh lagik
layan KOREA , HINDUSTAN , MOVIE dan mcm2 lagik laa . Konon nye nk
release tension lhaa . Sekali rsult kua , amekkk kaw !! Naseb baek sume lulus . 
Alhamdulillah takde 'D' . (konon da bagos laa tu) . HAHA .
Tapi kire oke laa tuu . Aq igt akan terus down gile-gile rsult nye . Yelaa , mase tuu kan 
aq ade masalah yang sgt2 BESAR gajah kan . Igt lagik tak entri aq yg dulu tuu ?
Tak igt laa tu kan . Oke , jom bace kejap kat sini .

Ape-ape pon aq tetap bersyuko dgn ape yg ade nie . Tu sume dah ditakdirkan utk
aq kan . So , kite kena laa terime dgn redha kan . InsyaAllah , ade hikmah 
disebalik sume tu . Betol tak betol tak ? :) 
So , kengkawan , chill always mcm aq nie . Even menghadapi masalah yg cukop
besar sampai kan kawan-kawan aq bole cakap 
'' zue relex jewk kan , kalau aq laa yg kene rase nye dah takde
semangat nk edop'' Hm , itu laa yg korunk nampak kan pada zahir nye diri aq nie .
Tapi kalau tengok dari batinnye laa kan , aq nie dah rase mcm tanak edop taw .
Bayang kn laa segale nye habes cmtu jewk . Perit wooo nak menghadapi sume tuu .
Hanya mampu berdoa supaye aq ikhlas sume yg terjadi tu .
Haaaaa ! kuat tak saye (T____T) .
Oke , chill :) :) :) aq tak suke menampak kan ksdehan diri ku ini :D


February 10, 2012

MENCIPTA KENANGAN

Photobucket

HYE ! 
Awak awak , buad ape tui ? Hehe . . gedik pulak tetibe :P
Yeah ! Update lagik kan :) Agak-agak korang boring tak bace entry aq ?
JUJUR  jewk laa . Jgn nk cover-cover pulak . Tapi jawab dlm hati jewk laa .
HAHA . Malas aq nak taw . Huhu :DD .
Okei-oke , act aq sekang da dekat rumah . Tengah cuti sem yang hanye berbaki 
area 2 weeks . Haihh , nie semue A/ELSP punye pasal lhaa . Ade ke patot
DYE amek cuti sem aq kan . 2 minggu pulak tuhh . Penad wooo . 6 hari BAHASE ARAB
6 hari ENGLISH . Boleh piauu tuu kepale aq . Perghh , mmg saket laa time tuu .
Dr pagi sampai petang straight . Naseb baek ade rehat . Kalau tak , pengsan laa kan .

Hm , tapi pape ponn aq tetap gembire :D .
Sebab nye , disebabkan A/ELSP tuu laa aq dapat kenal ramai member baru .
Seriously aq sgt-sgt seronok dpt kenal dgn mereka . Semuanye boleh layan kepale . 
You all the best laa :) Lagi pon , kami dpt lecturer yg sporting habess laa . Sape yg tak
seronok kann . Takde laa stress sgt kiteowg nie study . Banyak aktiviti especially time ALSP
Pernah tak korang dengar BORIA dlm BAHASE ARAB ? HAHA . Oke , mmg best taw .
Korang nak tengok tak ? Kejapp ea . 


HAHA , best tak ? Kan merepek tuu dak-dak kelas aq buad . Pape ponn ,
bagi aq mmg best laa . Semua sporting jewk . Bg dyeowg , kemenangan tuu tak 
penting . Yang penting kenangan tuu tetap ade . So , aq akan abadi kan ia sebagai
kenangan . Cewahhh !! Haha :) 
Hm , nak tengok tak pic kelas aq yg best tuu ? Ade laa jugak yg bebrape pic yg
boleh dijadikan kenangan . Kejapp ea . 

Lecturer kitowg yg kt tgah2 , pakai tdong itam 
(sebelah aq )
Yang nihh time ALSP :)
Yang nie pulak time ELSP 

 Okei laa , pape ponn , i'll miss u all . Ade rezeki kite jumpe lagik k kawan-kawan .
K laa , aq pon malas nk type panjang-panjang .
Tunggu laa nty aq update lagi k , BYE :)


 
✮ This blog is belongs to me ✿ Alright reserve done by MISS BLOSSOM ✮