Cute Polka Dotted Pink Bow Tie Ribbon
hye!dah masok jangan lupe follow and tinggalkan jejak.tak suke? angkat kaki then blahh,okei. maaf penggunaan 'aq' kepada yang lebih tua, bye :)

March 24, 2013

Broga Hill Kami tawan :')


Assalamualaikum :') hihi . saje letak gambar gedik kat atas tu :D 
Okay , ada ketembaman di setiap latest picture --' ahh , ignore it ! hai readers :) how are you ? fine ? me too <3 hahaa ! 
Hey ! hari tu kan aku pergi panjat Broga Hill tau ^^ impian selama nie telah tercapai . #Ehhhh ! takde lah impian mana sangat pon :D selama nie dengar orang cerita that Broga Hill tu macam best lah apa lah kan . Tengok sunrise and sunset :D jadiknye , aku pon mcm teruja lah if dapat tengok jugak kan ? --' so , ade one group of my course nak buat activity climb that hill . Aku dgn member2 aku pon sebok lah nak follow sekali . okay nampak tak kat situ yg kitaowg kurang segan -..- actually , segan jugak cos takut mereka tak menerima kehadiran kami :D tapi , mereka okay jee senanya :') thanks a lot geng ! 

Then, terus lah prepared pape yang patut . Call owner kereta sewa semua atas bantuan student lelaki kelas TQC1 , ouhh thanks again :') #sebak :D actually , member2 aku yang follow 4 org jee including me , Intan , Laila and Huda . Lisa and Nor emergency balik that week --' Fateen ada latihan Palapes. Syida memang pergi sebab itu kelas beliau :D never mind , 5 more than enough ^^ then dengan happy nye setting baju and barang barang yg perlu . Ouhhh girls ! takde benda lain lah kan . Kami pergi dalam pukul 5am hari ahad . Siap punya lah awal , pukul 3am dah bangun ! first time sehh . hahaha . erkk , siapa drive ?? our drifter lah , LAILA ! nak tunggu aku drive ? ouh memang tak lah kan . lama sehh tak drive --' tak guna amek lesen ! #buang lesen :D





Kitaowg naik lepas suboh dalam pukul 6.30am macam tu lah. Then harapan utk tengok sunset terus hilang. memang tak sempat lah kan. bukannya dekat nak memanjat nye tu. haihh. takpe :) yang penting kami happy. Tapi seriously rasa mcm jauh sangat nak sampai puncak tu. Agak pancit jugak lah time tu an sebab dah lama tak buat aktiviti lasak macam nie . ehhh , lasak ? ahh skaty lah nak sebut apa pun. tapi , lawa kan picture kat atas tu ? hihihihi . photographer bertauliah lah kengkawan aku nie :) dalam mase 1 jam or more than that kot , ktowg sampai atas tu . Gila penat bak hangg ! itu pon tak sampai puncak nye betul betul . Banyak sangat stage nak sampai atas tu . Tapi puas hati sebab dah boleh nampak pemandangan bawah tu ^^ sangat berbaloi penat nya tu :) okay , layan lah gambar gambar kat bawah nie ! click picture utk tumbesaran :)

okay fine ! mereka sangat cepat sampai atas T__T

muka muka yang berjaya :D !!

sememangnya aku tidak kesampai utk naik atas tu :D gayat lebih tepat --'

okay , aku tak faham apa yg mereka cuba lakukan ! :D hahaha .

berjaya lah kononnya tu , rasa mcm dapat 4 flat ! hahahaa .

mereka hebat ! :D peaceee V !

Huda hilang !! hahaha :)) Lela , Intan , Syida , Zue

ouhh , ini sebok namanya :DD 

yang ini sengal namanyaa ! hahaha :))

woii , itu fone aku namanya :DD 

peace ! yeahh , nak turun dah meninggalkan Broga Hill T__T

Babaii Broga Hill :)) 

Okay , banyak pulak gambarnya . ini pon tak habis lagik , takpe lah . aku simpan semua :D after that , kami pergi Sungai Tekala lepas berpeluh penat lelah menaiki dan menuruni Broga hill :) seronok jugak Sungai Tekala tu , puas dapat mandi manda ^^ then , kami pergi main Bowling kat Kompleks Sukan KLIA . Dalam pukul 4 lebih tu semua dah keletihan then pulang lah ke pangkal jalan memasing . Tapi aku , Lela , Intan and Huda ?? haha ! kitaowg sambung berjalan pergi Bagan Lalang ! perghh ! seronok bak hang hari tu . habis kan masa dgn aktiviti yang best :) pastu , dah nak maghrib tu kitaowg balik lah Nilai . Sampai sampai jee , mandi solat semua pastu pengsan ! hahaha . penat tau tak ? naseb lah Isnin tu kelas pukul 2 :D haha !

Anyway , aku seronok dengan kenangan satu hari tu :) thanks kengkawan semua . Jasamu ku kenang ^^ love u all <3 bye ! 

Berpagi pagian :D 4.30am 


notakaki : dont judge me and us as long as you want . kami tetap kami :) we know what we do and should do ^^ 







March 10, 2013

Life Must Go On !

Assalamualaikum :))

Hanya insan biasa :D

Hai readers ^^ saje jee tempek gambar yang tak berapa nak lawa tuh :-P saya seorang student okay :) setelah beberapa dekad aku tak update blog , now sudah rindu rindu nak update haha . takde mende pon nak cerita tapi adalah sikit setakat 2 3 perenggan tu boleh lah :D esok dah masuk minggu ke empat aku menjadi student 2nd year sem 4 . before nie agak lah bz nya, and after nie mmg teramat bz rasanya. normally lah kan, nama pun student. tu yang takde masa nak update blog. tapi berselca or lensa banyak jee masanya 

Hari tu masa awal sem, kitaowg dapat BB1M 5 keping tau . hihihi . dapat dapat jee terus keluar pergi POPULAR Nilai yang tak berapa nak popular tu . tempat tu jee yang dekat kan , niat nak pergi KL tapi tak kesampaian atas sebab sebab tertentu -.-'' guna lah sekeping kat sana beli buku buku ilmiah + buku MUET . hahaha ! lain lain keping beli buku pelajaran kat dalam Usim . tapi itu pun ada lagik sampai tak tahu nak beli apa . betapa banyaknya boucer tu sampai susah nak dihabiskan . kalau boleh ditukar dgn duit kan bagos :-P hakikatnya TAKBOLEH ! so, guna lah sampai lebam . paling tak percaya tak beli novel langsung kali nie ! sangat terbaik -.-'' 

Hari hari aku semenjak sem 4 nie , memenatkan kot . tapi still boleh terima dgn redha :) ada yang lebih penat dari aku kan . kesian dyowg :D subject aku hanya 21 jam kredit jee dgn 8 subject . penat itu normal lah tapi ada jee masa nak makan , solat , borak borak , snap2 , tidur etc . lagi pun semua lecturer dah start bagi assignment presentation bagai. elok lah bagi awal awal . tapi turn group aku present lama lagik . jenuh wehh nak tunggu . Paling kennot go , subject database awal awal lagi dah kena presentation . lecturer nya jugak agak garang tapi masih boleh tahan lagi lah . aku tahu beliau baik orangnya #Doctor Waidah. cuma dia memang straight sikit lah --' kerja dia bagi kena siap , buku taknak fotostat . kena wajib beli . demand pulak dia nie . nasib baik ada BB1M , takde lah rasa membazir nak beli tu. haha tapi takpe , still boleh go lagi dgn dia . lecturer2 lain semua okay :)) 

seeeee ! Database's book , tebal wooo !

Dalam pada aku type entry nie, aku masih mencari bahan bahan untuk assignment . Bagus kan ? cehhh -.-'' sambil mendengar lagu . sambil bertweet . haha ! tapi kalau time study , takde lah benda benda nie semua . bak kata lecturer CTPS aku  Sir Hisham , kalau tengah study jangan buat 2 3 kerja dalam masa yang sama . paling low pon just minum air . Nanti otak kita kompius nak masukkan yang mana satu information . pastu time exam , mula lah serabut . haha !  tapi beliau cakap in english lah . aku translate melayu ^^ aku suka belajar subject nie dgn beliau '' Creative Thinking Problem Solving '' beliau seorang yang memahami and he's foreigner from Egypt. 

Actually, tadi kata nak cerita 2 3 perenggan . tapi nie dah berperenggan perenggan kowt -.-'' biasalah, cita cita nak jadi penulis yang berjaya. Ehh bukan cita cita . Part time job :) amin !! hihi . okay lah . ada komitmen yang lebih penting perlu dibuat . akhir kata dari aku , jaga iman , jaga aurat , jaga solat , jaga diri , jaga hati , jaga jaga :D k baii ^^ 

#notakaki : selamanya saya suka colour GREEN !

angry bird sentiasa dihati !



February 15, 2013

USIM ! here we come :)

hope for it ^^ 

Haii assalamualaikum :) smile sikit hari Jumaat yang penuh berkat nie , inshaaAllah ! 
Okay takde bende pun nak cerita. Just nak update sikit jee memandangkan esok sudah kembali ke jalan yang lurus :D haha . Okey esok nak balik Nilai dah. So kena update blog lah untuk hilangkan rasa rindu kepada semua follower sebab nanti dah sampai sana, susah nak update. Korang mesti akan rindu rindu nak baca new entry aku kan ? *perasan di situ -.-' 

Semalam aku sudah pun register course for semester 4 pada 18 Feb nie bersamaan hari Isnin. Mostly student semua tak dapat nak log in estudent tu. Tak tahu lah kenapa. Sistem loading maybe. Biasalah Usim kan :D tapi fortunately to me sebab aku berjaya melepasi register itu. *tepuk tangan :D awal-awal pagi aku dah register. Semangat aku nak study sem nie. hihi. yes, semangat tu penting ye kawan kawan =P 

see! ada 8 subject. Mati mati aku igt 7 jee. lahaihh, sriously aku seram >.<
bukan apa, takut tak dpt catch up semua subject nie. but inshaaAllah i'll try my best.
*gigit laptop =..= 

okay see lagik ! timetable aku nie. pack? boleh lah tahan kan. hari selasa tu yang aku tak menahan dari pagi sampai petang. hari jumaat sampai pukul 5. luls! nampak sangat tak bagi balik awal =P

Next week, dah start kehidupan as student lagi :) awal-awal nie ofcos lah semangat tinggi nan gemilang serta menanam harapan untuk mendapat dean list ^_^ amin Ya Rabb. Semoga dipermudahkan kami untuk study semua subject nie. Amin :) pray for us ! ^^

*footnote : click picture utk tumbesaran :) 
okay haus pulak type entry nie. Mamak ! neslo ais ikat tepi siap reben sekali ! 
okaybaii dears :D 


February 13, 2013

RESULT SEM 3 : SUKA / SEDIH ?

Haii dear readers :) taktahu nak tulis apa sebagai introduce ! haha >.< i have no idea bout dat =P sebab dah lama kot tak update entry kann ? so hari nie tergerak pulak nak update . Cececehh -.-'' hari nie sudah 13 feb . Then 18 feb dah start kuliah . How fast that time fly  >.< okay ayat english aku terabur :D at least saya mencuba kan =))

Seperti biasa lah kan , dah exam bagai komfem lah ade result nya kan ? haha *tanya soalan tak membangun :D berita tersebarnya keluar result sepatutnya esok a.k.a. 14 FEB sebab sempena Valentine Day =P okay tak aku bohong jee -.-'' tolong jgn percaya ! Then , tetiba tadi tergerak pulak hati ini nak online. Itu pun selepas selesai segala ribut taufan yang kini melanda penduduk bumi :D BETUL ke BOHONG ?! okay ini tipu jugak . Mana ada ribut taufan . Hujan jee sudah =P so , scroll punya scroll then ternampak warga warga Universiti Sains Islam Malaysia mengepost pasal result . Oihh , menipu ke ape bebudak nie ? *dalam hati aku -.-'' tapi takkan lah menipu kan ? okay percaya terus tanpa usul periksa sebab ? tangan aku dah start menggigil ! Wakakaka . Macam nak tengok apa jee siap menggigil bagai . Tapi memang setiap kali nak tengok result , aku mesti mcm nie punya . Tipu lah kalau korang tak kan ? sila jawab '' iye '' okay thanks . 

gambar hiasan 

Memang setiap sem akan keluar result lebih awal dari jangkaan. Pelik aku sampai sekarang. Then dah begitu kata mereka , aku pon dengan debar nye menggagahkan jari jemari utk menaip E-student (portal USIM) menggigil baii. Senyap jee aku buat benda nie dlm bilik sensorang. Dengan harapan bila senyap tetiba keluar result dapat 4.0 flat ! haha , menggunung sehh harapan . Takde pun padahal :D okay okay . Klik sana klik sini , loading lagi lama lama lama . Takpe , usaha lagi . Then usaha , ehh apa tu ? plus pelik , usaha lagi klik sana sini. Thennnnn ..... teeeeeeett teeeeeett !! haaa , nampak dahh . Diam sejenak baca elok elok (^_^) then terus jerit mcm org gilaaa . HAHA ! Dah rasa dahh mcm org gila =P mak terus tanya , apesal ? haha . Terus lah tunjuk result yang tak berapa nak 4.0 flat tu . '' ALHAMDULILLAH '' :') 



Seriously , aku tak percaya pun akn dapat result mcm tu ! haha , result yang tak disangka-sangka . Memang awal2 lagi time habis final exam tu kitaowg target utk LULUS sahaja . Memandangkan semua soalan bagai nak pecah kepala beb ! serious tak tipu . Memang harapan utk 4 flat lama sudah terkubur . Tapi dalam pada masa yang sama , terdetik sedikit utk mendapat DL :') (sila doakan saya utk sem akan datang ! )  At the end , bila tengok result Alhamdulillah no D no C *nanges . Hahaha . tak punn -.-'' paling menakutkan bila nak tengok result subject BABA a.k.a. Prof Mustaffa Abu Zaid , ORIENTALISTS' ATTITUDE TOWARDS QURAN AND SUNAH . Haaa ? kan pelik tu :D time jawab subject nie dlm otak aku satu jee , lepas aku merepek jwb enta ape2 , aku nk kuar dewan then nak simpan buku tu ! HAHA . Sengal gila rasa =P Sekali tengok pehhhh ! Lulus beb . Memang aku sayang gila dekat BABA . Tak sia2 jadi bahan marah dia & siap aku merajuk bagai dgn dia :DD okay yg ini jangan ikut ye adik adik :D 
Paling sedih bila time test midterm subject Ulum Hadis di mana aku tidak dapat menjwb dgn baik . Allah ! sedih kemain time tu. Then member2 pun ckp , takpe time final nanti buat elok elok . Aku berpegang dgn kata2 itu dan Alhamdulillah . I got it A ! :) *sebak :DD

Nak bagitahu kat sini yg study group itu mmg berhasil :) look at us *perasan ! Dan yg paling best, sem nie lah takde sape yg menjadi pengganggu dlm hidup aku. Aku belajar dgn aman damai tenang jee. Thanks lah utk awak sebab buat saya mcm tu tapi Allah hadiahkan saya lagi dengan result yang bernilai harganya daripada awak . Seriously awk mmg tak bernilai pun :D bersyukur sgt dengan apa yg awk buat tu , saya dpt result yg best ^^ thanks a lot ! hope awk baca belog saya nie . Wakakaka -.-''


 Look readers , percintaan tidak menjanjikan apa2 kan ? aku admit selama nie time aku bercouple, result takde lah teruk mana pun but sekarang time dah single mingle and available , result more better ^^ . Aku tak sangka boleh meningkat mendadak mcm nie :) Same to my dear friend. Situasi dia pun sama mcm aku. At the end, she get the best result! nice kan ? Thanks kpd yg terlibat . So, kpd adik2 tu, takpayah lah korang nak bercintan cintun. Belum masanya kot. Belajar utk menghadapi apa yg perlu dahulu.
 But , bukan nak drop kn semangat  korang yg sedang dilamun cinta *eeeyuckss ! ,   cuma nya korang kena lah pandai2 hidup nak bahagikan masa. For example, kawan aku lagi sorang nie, dia ada pakwe jugak. Tapi result dia , 3.59 ! 0.01 lagi nak dean list . Before nie pun result dia tak tinggi sangat. Maaf saya minta wahai kwn ^^ tapi dia punya usaha, dia punya perubahan, dia jaga hubungan dia dgn Allah dn kawan2 , aku percaya apa yg dia buat berhasil. Even dia bercinta pun , dia tetap jaga semuanya . Haaaa ! mcm mana aku tahu ? She's my BFF lahh , ofkos lah aku tahu ^^ . So korang pilih lah yang mana sesuai yang mana elok untuk hidup korang :) 


Dan nak wish congratulations to all my coursemate and all my friend. Kita sama sama doa yang terbaik untuk diri kita dan juga orang lain, InshaaAllah :) 
K thanks ! 

*notakaki : segala apa yg aku cerita , hanya bertujuan utk nasihat kpd yg lain dn diri aku sendiri. Up to you if nak judge aku mcm mana sekalipun :)
mulut tempayan kita boleh tutup, mulut org ? meh sini kau, aku tutup guna kaki :D


February 8, 2013

Fabuloous Giveaway



Hye hello ! Jom join GA kat sini , klik banner atas tu . banyak hadiah menarik menanti anda :)
Tengok bawah nie !








TONY MOLY PETITE BUNNY GLOSS BAR
random colour






TONY MOLY TOMATOX MAGIC WHITENING PACK SAMPLES







FACE MASK - random





CRYSTAL COLLAGEN EYE MASK




SKIN79 BB CREAM SAMPLES



THE FACE SHOP BIG FRESHIAN MASCARA



ETUDE HOUSE STYLING EYELINER

Haaa ! amacam ? best kan hadiahnyaa :D wow !! teringin nak dapat salah satuu tu :) 
Apa lagii jom lah join reramai .







 
✮ This blog is belongs to me ✿ Alright reserve done by MISS BLOSSOM ✮