Cute Polka Dotted Pink Bow Tie Ribbon
hye!dah masok jangan lupe follow and tinggalkan jejak.tak suke? angkat kaki then blahh,okei. maaf penggunaan 'aq' kepada yang lebih tua, bye :)

August 26, 2011

CONTEST CUTEST BLOG




Kali nie , aq join contest nie :)
(perasan blog aku cute)
HAHA . Oke whatever~ Yang penting aku nak
join gak . Tetibe plak rajen nak join GA camni . Saje jewk .
Oke , kalau kowg nak join gak . Jom klik  SYAFIQAH BLOG

Syarat² nye : 

1)Follow blog yg dibagi link tadi.
2)Tulis tajuk:Contest Cutest Blog
3)Pastekan banner yg ada di atas ni.
4)Tinggalkan link di ruangan komen kt blog yg suruh follow tuh.

Hadiahnye :

1) TEMPAT PERTAMA : TOP UP RM10
2) TEMPAT KEDUA : TOP UP RM5
3) TEMPAT KETIGA : EDIT BLOG GUNA WASHED DENIM

RAHSIA TARIKH LAHIR MENGIKUT BULAN



ASSALAMUALAIKOM !
(jawab taw)
Oke , straight to title kat atas tuhh . Hehe .
Tadik mase aku online FACEBOOK , tetibe
aku baru terperasan application nih . Korunk msti da lame
kan taw . Yelaa, aku sorang jewk noob kt cnie . HAHA .
Act , da lame nampak . Tapi takde feel nak tengok .
Saje nak post entry nie , nak share aku nye
rahsia tarikh lahir ekot bulan .
Mane taw ade yang same bulan ngn aku an .
Katil sebelah jewk time kite diberanakkan . HAHA.
Oke , tipu! 
Jom bace cepatt .


  • Banyak idea dalam perkara.

  • Sukar untuk dimengertikan atau difahami sikapnya.
  • Berfikiran kehadapan.
  • Berfikiran unik dan bijak.
  • Penuh dengan idea-idea baru yang luarbiasa.
  • Pemikiran yang tajam.
  • Daya firasat yang sangat halus dan tinggi.
  • Sesuai jadi seorang doktor.
  • Cermat dan teliti.
  • Personaliti yang dinamik.
  • Sifat yang berahsia, pandai mencungkil dan mencari rahsia.
  • Banyak berfikir, kurang bercakap tetapi mesra.
  • Berani, pemurah, setia dan banyak kesabaran.
  • Terlalu degil dan keras hati.
  • Apabila berkehendak sesuatu, akan diusahakan sehingga berjaya.
  • Tak suka marah kecuali digugat.
  • Mudah ambil berat terhadap orang lain.
  • Pandai muhasabah diri.
  • Cara berfikir yang lain dari orang lain.
  • Otak yang sangat tajam.
  • Pandai mendorong diri sendiri.
  • Tidak hargai pujian.
  • Kekuatan semangat dan daya juang yang sangat tinggi apabila berkehendak sesuatu.
  • Cuba sampai berjaya.
  • Badan yang sasa.
  • Kasih sayang dan emosi yang sangat mendalam dan romantik.
  • Tidak pasti dengan hubungan kasih sayang.
  • Suka duduk di rumah.
  • Sangat rajin dan berkemampuan tinggi.
  • Amanah, jujur, setia dan pandai berahsia.
  • Tidak berapa berjaya dalam mengawal emosi.
  • Bercita-cita tinggi.

  • Perangai tidak dapat diramal dan mudah berubah-ubah.




Ape - ape pown depend pade diri sndri gak an .
Yang kat atas nie , major mmg kene ngn life aku .
Except **badan sasa . Harap maklom !

Oke , bai :)














Saya join Bloglist Afiqah IsmaiL


Oke , entry kali nak mention that ,
aku join bloglist akq cute nie . AFIQAH ISMAIL.
Kalau kowg rajen , pegi la jenguk²  blog nih .
Entry dye pown best , bg aku laa coz aku kan suke
MEMBACE .

Oke lahh , bubye !

August 25, 2011

WIRELESS


ASSALAMUALAIKOM
Hye :) 
Salam Ramadhan yg ke 25 . Bape ari jewk lagik kan 
nak raye . Wahh , best nye . Tak saba !
Oke² . Ari nie dgn senang aty + gumbire + suke ,
nak post entry . Haha .
Nak story bende nie jewk . Semalam kan , rumah aku
bru pasang WIFI STREAMYX .
HAHA . Elehh , kowg msti ckp aku NOOB kan .
Taukk la rumah korunk nak ade wifi kannn .
HAHA .
Takesa lah , yang penting aku suke sanad !
Coz , aku bley upgrade X8 aku yg tersayang tuhh .
HIHIHI . Byse la kan , wifi dah ade kt rumah , abg-abg aku
 pown senang aty stay kt rumah . Dyowg pon sebok MENGUPGRADE
fon memasing . Tapi dyowg nye fon SAMSUNG GALAXY .
Aku punye jew laa low cket .
Oke laa , tak mao post pepanjang .
Korunk bukan suke sanad nak bace kan . Tau daa .
HAHA . Oke laa guys .
Selamat menempuhi ibadah puase yg akn datang :)
Bubye !!


August 23, 2011

RAYE LAGIK !


Nak kad raye tuh ? Amek laa . HAHA .
Oi oi , korunk nak raye ke nak sambot merdeka ??
Kalau aq , nak raye . ^_^ HEHE .
Tapi same jewk . Kalau kite tak merdeka , kite tak
raye . Betol tak ?? iyekan je laa .
Takpe-takpe , kite jamak kan jewk 2 2 tuh . HAHA .

Taon nie kan aku raye dekat ruma atok
aku kat BENUT . Baru first time dlm edop aq raye kat cne .
Tak taw laa sambutan nye meriah ke tak .
Setiap taon aku raye kt ruma atok aq 
yg kat FELDA BUKIT BATU .
Taon nie parents aq buat culture shock pulak .
Yela kan , asyik raye kat KULAI jewk .
So , buad kelainan laa cket an . Tapi ,
tak taw la , meriah ke tak eikh mcm kat KULAI .
Harap-harap laa same . Kalau tak , mesti aku terkenang2 .
HAHA . Poyo la pulak aku nie . Mcm budak kecik pulak kn .
Tak sabar la nak raye . HAHA .
Kompem mcm kanak-kanak . Alaa, bukan dpt
duet raye pooonnn kann .
Hurm , oke laa . Nak ckp nie jewk sebenanye .
SELAMAT HARI RAYA . MAAF ZAHIR & BATIN .
Bubye ! Jumpe raye nty :)






August 21, 2011

Segmen : Jom Tolong Sumbang Suare .


CINTA MUKA BUKU BY NAJWA LATIF

Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar pesan suruh aku terima kamu
Ooh hati ku rasa sesuatu

Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
Oohh kenakah rasa itu
Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita cari peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa
Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja
Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu
Ooh ini cinta remajaku
Dan pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju
Ooh itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku
Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita beri peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa
Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta
Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja
Pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju
Ooh itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku




August 7, 2011

ANGRY BIRDS


My feveret T-shirt . Penat sey mencari shirt nie 
yang lengan panjang punye .
Naseb baek aryni tetibe tergerak aty nak etot family aq kua .
Ekot aty memang tanak , nak dudok ruma jerp .
Sat lagi boley terjumpe T-SHIRT ANGRY BIRDS nih an .
Ape lagi , aq teros capai laa . Mak aq pown da bg green light . HAHA .
MOOD : BEST + SUKE-SUKI!




August 6, 2011

PINK ITU JAMBU


PINK ??
what your opinion about PINK ? Cun kan warne nie .
HAHA . Aq suke sey tengok warne MERAH JAMBU nih . Lembut jew .
Cewahhh , (padahal aq suke gile warne hijau)
Membe-membe aq pown bole tahan ramai yg suke warne nie .
Dulu aq benci gile wane PINK ni . sbb macam perempuan .
Erkkk , lepas tu mak aq suke ckp ,
"abestu , kaw lelaki ke perempuan?"
Betol gak uh mak aq ckp . So , aq pown jinak-jinak la
terhadap warne ni . Pastu , asal aq view BLOG org jewk , mesti
sumenye warne pink . Macam tak jelous pulak saye tgok
blog-blog awak lawa . So , aq pown try edit aq punye jadik warne pink .
Wahh , ternyate betol laa . Memang lawa .
(masok lif , tekan sendiri)

Tapi , lagi best kalau dpt barang-barang mcm kat bwah nie !


  




Hehe , cun tak ? 
Wehh !! sape-sape yang SAYANG saye tuhh , bagi la saye mende2
kat atas nie . Tapi jgn bagi tengok jewk . Hehe .

Tapi , aq juz suke tengok jewk warne PINK nih .
Warne feveret aq dari sebelom lahir sampai la da 19 tahon nie tetap 

WARNA HIJAU 








 
✮ This blog is belongs to me ✿ Alright reserve done by MISS BLOSSOM ✮