Cute Polka Dotted Pink Bow Tie Ribbon
hye!dah masok jangan lupe follow and tinggalkan jejak.tak suke? angkat kaki then blahh,okei. maaf penggunaan 'aq' kepada yang lebih tua, bye :)

March 24, 2013

Broga Hill Kami tawan :')


Assalamualaikum :') hihi . saje letak gambar gedik kat atas tu :D 
Okay , ada ketembaman di setiap latest picture --' ahh , ignore it ! hai readers :) how are you ? fine ? me too <3 hahaa ! 
Hey ! hari tu kan aku pergi panjat Broga Hill tau ^^ impian selama nie telah tercapai . #Ehhhh ! takde lah impian mana sangat pon :D selama nie dengar orang cerita that Broga Hill tu macam best lah apa lah kan . Tengok sunrise and sunset :D jadiknye , aku pon mcm teruja lah if dapat tengok jugak kan ? --' so , ade one group of my course nak buat activity climb that hill . Aku dgn member2 aku pon sebok lah nak follow sekali . okay nampak tak kat situ yg kitaowg kurang segan -..- actually , segan jugak cos takut mereka tak menerima kehadiran kami :D tapi , mereka okay jee senanya :') thanks a lot geng ! 

Then, terus lah prepared pape yang patut . Call owner kereta sewa semua atas bantuan student lelaki kelas TQC1 , ouhh thanks again :') #sebak :D actually , member2 aku yang follow 4 org jee including me , Intan , Laila and Huda . Lisa and Nor emergency balik that week --' Fateen ada latihan Palapes. Syida memang pergi sebab itu kelas beliau :D never mind , 5 more than enough ^^ then dengan happy nye setting baju and barang barang yg perlu . Ouhhh girls ! takde benda lain lah kan . Kami pergi dalam pukul 5am hari ahad . Siap punya lah awal , pukul 3am dah bangun ! first time sehh . hahaha . erkk , siapa drive ?? our drifter lah , LAILA ! nak tunggu aku drive ? ouh memang tak lah kan . lama sehh tak drive --' tak guna amek lesen ! #buang lesen :D





Kitaowg naik lepas suboh dalam pukul 6.30am macam tu lah. Then harapan utk tengok sunset terus hilang. memang tak sempat lah kan. bukannya dekat nak memanjat nye tu. haihh. takpe :) yang penting kami happy. Tapi seriously rasa mcm jauh sangat nak sampai puncak tu. Agak pancit jugak lah time tu an sebab dah lama tak buat aktiviti lasak macam nie . ehhh , lasak ? ahh skaty lah nak sebut apa pun. tapi , lawa kan picture kat atas tu ? hihihihi . photographer bertauliah lah kengkawan aku nie :) dalam mase 1 jam or more than that kot , ktowg sampai atas tu . Gila penat bak hangg ! itu pon tak sampai puncak nye betul betul . Banyak sangat stage nak sampai atas tu . Tapi puas hati sebab dah boleh nampak pemandangan bawah tu ^^ sangat berbaloi penat nya tu :) okay , layan lah gambar gambar kat bawah nie ! click picture utk tumbesaran :)

okay fine ! mereka sangat cepat sampai atas T__T

muka muka yang berjaya :D !!

sememangnya aku tidak kesampai utk naik atas tu :D gayat lebih tepat --'

okay , aku tak faham apa yg mereka cuba lakukan ! :D hahaha .

berjaya lah kononnya tu , rasa mcm dapat 4 flat ! hahahaa .

mereka hebat ! :D peaceee V !

Huda hilang !! hahaha :)) Lela , Intan , Syida , Zue

ouhh , ini sebok namanya :DD 

yang ini sengal namanyaa ! hahaha :))

woii , itu fone aku namanya :DD 

peace ! yeahh , nak turun dah meninggalkan Broga Hill T__T

Babaii Broga Hill :)) 

Okay , banyak pulak gambarnya . ini pon tak habis lagik , takpe lah . aku simpan semua :D after that , kami pergi Sungai Tekala lepas berpeluh penat lelah menaiki dan menuruni Broga hill :) seronok jugak Sungai Tekala tu , puas dapat mandi manda ^^ then , kami pergi main Bowling kat Kompleks Sukan KLIA . Dalam pukul 4 lebih tu semua dah keletihan then pulang lah ke pangkal jalan memasing . Tapi aku , Lela , Intan and Huda ?? haha ! kitaowg sambung berjalan pergi Bagan Lalang ! perghh ! seronok bak hang hari tu . habis kan masa dgn aktiviti yang best :) pastu , dah nak maghrib tu kitaowg balik lah Nilai . Sampai sampai jee , mandi solat semua pastu pengsan ! hahaha . penat tau tak ? naseb lah Isnin tu kelas pukul 2 :D haha !

Anyway , aku seronok dengan kenangan satu hari tu :) thanks kengkawan semua . Jasamu ku kenang ^^ love u all <3 bye ! 

Berpagi pagian :D 4.30am 


notakaki : dont judge me and us as long as you want . kami tetap kami :) we know what we do and should do ^^ 







March 10, 2013

Life Must Go On !

Assalamualaikum :))

Hanya insan biasa :D

Hai readers ^^ saje jee tempek gambar yang tak berapa nak lawa tuh :-P saya seorang student okay :) setelah beberapa dekad aku tak update blog , now sudah rindu rindu nak update haha . takde mende pon nak cerita tapi adalah sikit setakat 2 3 perenggan tu boleh lah :D esok dah masuk minggu ke empat aku menjadi student 2nd year sem 4 . before nie agak lah bz nya, and after nie mmg teramat bz rasanya. normally lah kan, nama pun student. tu yang takde masa nak update blog. tapi berselca or lensa banyak jee masanya 

Hari tu masa awal sem, kitaowg dapat BB1M 5 keping tau . hihihi . dapat dapat jee terus keluar pergi POPULAR Nilai yang tak berapa nak popular tu . tempat tu jee yang dekat kan , niat nak pergi KL tapi tak kesampaian atas sebab sebab tertentu -.-'' guna lah sekeping kat sana beli buku buku ilmiah + buku MUET . hahaha ! lain lain keping beli buku pelajaran kat dalam Usim . tapi itu pun ada lagik sampai tak tahu nak beli apa . betapa banyaknya boucer tu sampai susah nak dihabiskan . kalau boleh ditukar dgn duit kan bagos :-P hakikatnya TAKBOLEH ! so, guna lah sampai lebam . paling tak percaya tak beli novel langsung kali nie ! sangat terbaik -.-'' 

Hari hari aku semenjak sem 4 nie , memenatkan kot . tapi still boleh terima dgn redha :) ada yang lebih penat dari aku kan . kesian dyowg :D subject aku hanya 21 jam kredit jee dgn 8 subject . penat itu normal lah tapi ada jee masa nak makan , solat , borak borak , snap2 , tidur etc . lagi pun semua lecturer dah start bagi assignment presentation bagai. elok lah bagi awal awal . tapi turn group aku present lama lagik . jenuh wehh nak tunggu . Paling kennot go , subject database awal awal lagi dah kena presentation . lecturer nya jugak agak garang tapi masih boleh tahan lagi lah . aku tahu beliau baik orangnya #Doctor Waidah. cuma dia memang straight sikit lah --' kerja dia bagi kena siap , buku taknak fotostat . kena wajib beli . demand pulak dia nie . nasib baik ada BB1M , takde lah rasa membazir nak beli tu. haha tapi takpe , still boleh go lagi dgn dia . lecturer2 lain semua okay :)) 

seeeee ! Database's book , tebal wooo !

Dalam pada aku type entry nie, aku masih mencari bahan bahan untuk assignment . Bagus kan ? cehhh -.-'' sambil mendengar lagu . sambil bertweet . haha ! tapi kalau time study , takde lah benda benda nie semua . bak kata lecturer CTPS aku  Sir Hisham , kalau tengah study jangan buat 2 3 kerja dalam masa yang sama . paling low pon just minum air . Nanti otak kita kompius nak masukkan yang mana satu information . pastu time exam , mula lah serabut . haha !  tapi beliau cakap in english lah . aku translate melayu ^^ aku suka belajar subject nie dgn beliau '' Creative Thinking Problem Solving '' beliau seorang yang memahami and he's foreigner from Egypt. 

Actually, tadi kata nak cerita 2 3 perenggan . tapi nie dah berperenggan perenggan kowt -.-'' biasalah, cita cita nak jadi penulis yang berjaya. Ehh bukan cita cita . Part time job :) amin !! hihi . okay lah . ada komitmen yang lebih penting perlu dibuat . akhir kata dari aku , jaga iman , jaga aurat , jaga solat , jaga diri , jaga hati , jaga jaga :D k baii ^^ 

#notakaki : selamanya saya suka colour GREEN !

angry bird sentiasa dihati !



 
✮ This blog is belongs to me ✿ Alright reserve done by MISS BLOSSOM ✮