Cute Polka Dotted Pink Bow Tie Ribbon
hye!dah masok jangan lupe follow and tinggalkan jejak.tak suke? angkat kaki then blahh,okei. maaf penggunaan 'aq' kepada yang lebih tua, bye :)

January 25, 2012

KEM BINA NEGARA GUNUNG PULAI

Photobucket


Assalamualaikom 

Hye !  Lame tak update kan . Takde mase la pulak . 
#nampak beno nipunye kan !
Hm , ekceli nak story pasal aq ngn kengkawan pegi kem kt 
 KBN GUNUNG PULAI . 
Start dari 21 JAN sampai 23 JAN 2012 . Tak puas 3 ary jewk . Rase
mcm nak lame2 pulak kat sane . Haaha . Best gile sey aktiviti nye . Paling best
arh bagi aq time kiteowg kene afal name masing2 dlm mase beberape minit jewk .
Pehh , mule2 mmg agak susa laa . Yelaa , ktowg sume ade 48 owg .
Pastu campor fasilitator2  lagi ngn pegawai2  yg jage kiteowg tu .
Tapi relex jewk bole igt sume nye dlm mse singkat .
Memey best arhh . Da mcm adq beradeq rsenye coz masing2 kejesame .

Tak boleh blah maen baling gelung dlm air kt GUNUNG PULAI  tu . Air dah laa sejuk
giler . Pastu kene rendam sampai parat bahu coz maen kuiz dlm air .
Menggigil kott masing2 . Last2 nyanyi lagu
1 MALAYSIA dlm air tuu .
Wahh , semangat betoi . Hahaha . Yelaa , name pon under BTN kan .
Hm , tapi siyes memang best . Banyak gile pengalaman kat sane .
Paling mencabar time nk turon menare . Pehh , dah laa tinggi gile tempat tuu .
Tapi nak taknak terpakse laa kan . Bukan selalu dpt turon mcm nihh .
Lau kt tempay laen kene bayar RM 100 . Kat KBN tu free jewk ktowg dpt . Heehee .
Satu aktiviti jewk kiteowg tak dpt buad , nightwalk . Sabor jew laa kan .
Time tu hujan . Pastu tanah licin . Kesian kat  PAK MAT ZAIN , PAK ADUKA ,
PAK DIN & PAK RAMLI . Dyeowg elok pasang checkpoint , sat lagik time
checkpoint last tuu boleh pulak tergelincir . So , CHEQ LEE sakap dye taknak amek
risiko kat kiteowg . Sebab nye kat area situ ade gaung . Elak jatoh teros dlm
gaung kang tak balek USIM nty . Hihihi .

Tak pernah sepanjang edop aq pegi kem tak kene marah .
Yelaa , name nye pon kem kan . Mesti laa garang punye owg2 nye .
Tapi kem nie , memey enjoy gile2 . Relex jewk masing2 an . Sumenye sporting gile2 .
Fuhh , syiokk giler . Susa nk dpt mcm nihh taw . Hahaha . #banyak betoi gile nye .
Tapi nye laa kan , tak boleh nak amek gambar . Haihh , dah ler hobi tu . Sat lagi
tak boleh kan . Tapi takpe , coz sume faci yg amek gambar kiteowg .
So , nty tag saje laa di PESBUK tu .
Tetibe teringat pulak suasane kat KBN tu . Mcm rindu lak . Huhu .
Hm , aq harap dpt lagik join kem mcm nihh ngn sume peserte yg same .
Hahaha . Syiokk tuu !! 
Ade laa beberape pic yg membe aq amek kt fon dye . Tu ponn , tak lame
pastu kene sound jgn amek gambar . Hahaaa . Naseb lerh . Name pown hobi .
So , tak bole tinggal laa kan . c(:

semangat nk pegi kem 






dlm dewan 

kt dalam bilik :)




org sebok buad keje , kite sebok amek gamba .

khemah kami yg besa (laen cket )

Okeii , habes sudaa . Nie jewk yg dapat .
K bye !

January 15, 2012

BACK TO HOME !

Photobucket



HYE ! Jumpe lagi kite ^_^ 
Hm , barang yang lepas jgn dikenang :) 
#merepek kaw jahh !

Oke , skunk suda berade di rumah . Wahh , so hepy taw .
Padahal baru balek 2 week past . Paling best sebab da habes final
exam semalam . Mudah-mudahan dapat laa pointer terbaek . AMIN
Ehh , tadi kan aq balek naek bas taw dr BTS ---> JOHOR . Haha .
Macam tak pecaye pulop . Tp dengan membe aq lahh . Terbaek laa hari nie .
Memey mencipte kenangan sey (^_^) 
Entah hape-hape aq dengan Qiqie nie buad . Hadoaii . 
Tapi yang best + gile nye , before balek jumpe dengan ENCIK PAKWE
Huhuhu . Rajin kan ENCIK PAKWE saye turon BTS nak jumpe .
Sayang abang lebey56 lahh . Hahaha <3 .
Even sblom tu dye agak marah+geram kat aq (atas sebab2 tertentu) dirahsiakn .
Tapi naseb baek sekejap jewk . HIHI .
Tak taw tuu aq da cuak gile . Haishhh . Macam-macam hal laa aq nie .
Pape pown aq HAPPY with him . :))
Dah laa , nty aq hupdate lagik k . Penad meyh ! Mao tido .
Okei , bubye ! 


huarghh ! so sleepy .
GUD NITE !

January 5, 2012

1 JANUARI 2012

Photobucket

 ASSALAMUALAIKUM 

Hye ! aq sekarang da dekat USIM . Tengah final exam niih . Macam-macam dugaan aq dapat . Tapi takpe , aq redha semua tu .Mungkin ade hikmah disebalik semue tu kan . Kawan-kawan sume ,doakan aq kembali bersemangat tau ! Aq memang lemah sgt2 skarang nie .Sampai blur nak buad ape . Naseb baek ade family ngn kawan-kawan aq bg semangat nak teruskan hidup nie . Kalau tak , tak tau laa jd ape kat aq skunk nie .
 Nak taw cite tak ? Sedey laa bile mengenangkan cite nie . Tuhan jewk yg taw betape saketnye aq nk terime semue nie . Sakitnye tak terkata .Tapi insyaAllah , aq ikhlaskan semue yg terjadi nie . Allah Maha Mengetahui segalanya kan .K laa , aq cerite nie pown juz untuk peringtan kat diri aq dan diri kowg sume , laen kali jgn cuai . Aq nie memang terkenal dgn kecuaian aq .Hishh , sumpa lepas nie aq akan lebih berhati2 .Hm , kjadian nie terjadi mase aq otw nak balek USIM , aq ngn abg aq  singgah kt R & R Pagoh arah utare sebab nak solat asar .Then , aq pon pegi surau pompuan tuu . Time aq masok tu mmg penoh gile owg kat dalam tu . Tapi aq malas nk perhati keadaan skeliling coz mcm serabot aq tengok owg2 kat c2 . So , aq cmpak fon aq kt tgn ngn jam kesayangan aq tu masok dalam beg tanpe melihat owg belakang / sekeliling .Then teros amek wuduk . Pastu aq nie punye sengal , time nak solat tu aq biaa kn jewk beg aq tu kat belakang . Mmg tak pk ape2 time tu . Aq pk nak solat , pastu nak terus kelua dr c2 . Time aq solat tu baru aq terperasan pasal beg aq tu . Aq ckp , eh apesal laa aq letak belakang beg aq tu . Tak amek letak tepi nie . Mule laa da tak kusyuk . Hati aq mmg da laen gile mase tuu . Tapi aq relex ag , aq pk dalam surau kan tmpat owg solat , takkan laa ade owg nak curi kan . Pastu , lepas aq doa jewk , teros aq pusing kepale . Tup2 , tengok beg aq da takde . Ahh , sudaa . Gile aq time tuu . Teros aq bangon tanye owg keliling tu, tp semuanye tak nampak . Aq relex ag , aq kua2 jewk teros nampak abg aq . Then , aq  teros bgtaw dye . Dye pon gelabah laa sekali . Aq mmg pk owg sala amek beg , then aq pusing satu R & R tu nak cari. Mase tu jugak aq kol num aq , TAK BUNYI daa .Pehh , mcm nak nanges sey . Ini bukan sala amek beg , nie mmg kene curik nie . Aq pon terdiam kjap pastu teros melalak sat tu jugak . Aq pk IC ,LESEN ,  HANDFON EXPERIA , JAM CASIO , DUET, KAD ATM , KAD MATRIK , SPECT , KUNCI BILIK , eeii macam-macam lagik barang penting dalam beg tuu . YA ALLAH , mmg tak terkate laa aq punye perasaan time tu . Tuhan jewk yg taw . Tak pena2 aq simpan fon kat dlm beg , coz selalu nye aq letak  kt kocek seluar jewk . Tp , bole pulak aq masokkan dlm beg , haihhh . Hm , itu oke lagik laa . Aq bole terime semue tuu . Aq sampai hostel area 8 lebey . Da mlm la kan . Kengkawan aq suro block laa kad atm aq tu .  Aq pon teros call online punye .Then , mase aq da block ue , lege laa cket .  Kejap lagi pgawai bank tu ckp ade transaksi berlaku pada 1 JAN 2012 , aq mmg da cuak gile laa dengar . Then aq tanye , berape ? Pastu dye ckp RM1 500 . Pehhh , aq macam nak pengsan dengar . Malam tu jugak aq pegi report polis . Aq mmg betul2 tak boleh terime . Habes sume lesap dlm sekelip mate jewk ( T___T )  Tapi nak buat cmne kan . Aq hanye mmpu berdoa jew laa . Ape2 pon aq mmg berdendam dengan PENCURIK BODOH tu !! Eeei , mnyusahkan aq  betol laaa . Nk buat IC baru , renew LESEN , buat kad matrik (da la nk exam) buat KAD BANK baru , renew NUMBER , cari handset laen . Eeiii .  Sabaaa jew laa kan . Pape pown , aq da redha semue tu . Da taknak igt lagi . Tapi aq tetap tak bole lupe , dugaan paling besar dlm hidop aq selame 19 TAHUN . K laaa , aq share cerite sekadar pengajaran . Lepas ni , insyaAllah aq akan lebih berhati2 . 

# trauma nak singgah R & R Pagoh lagik (T__T)


 
✮ This blog is belongs to me ✿ Alright reserve done by MISS BLOSSOM ✮