Cute Polka Dotted Pink Bow Tie Ribbon
hye!dah masok jangan lupe follow and tinggalkan jejak.tak suke? angkat kaki then blahh,okei. maaf penggunaan 'aq' kepada yang lebih tua, bye :)

February 28, 2015

Semester 8 ; Internship


hai ! 

Hari tu kata nak update blog pasal trip to Penang and Indonesia kan? hahah tipu betul lah aku ni :P hm tak sempat nak update pasal 2 trip tu pastu now dah internship. So, i will update later kot. hahah ! Entry kali ni tak buat panjang berjela pon so jangan risau kena baca banyak k.Nak cerita untuk first week internship secara ringkas dan padat. Or short and sweet ! eeeiuw geli. hahah. 
.
.
.
Saje letak titik tu mengade kan. Okay, on the first week ni best sikit sebab 4 hari je. HAHA ! k itu yg paling penting sekali. Oh lupa nak bagitau I intern dekat Pejabat Kadi. Mesti korang kata, ' oh pejabat kadi je, biasalah usim mesti intern kat pejabat agama ' kan kan kann? dah tahu dah apa dalam hati korang tuhh. hahah. well yeah, pejabat kadi. Hm, actually bole jee time nak apply intern haritu pilih pejabat selain pejabat agama. Tapi aku nak try something yg rare. I think pejabat kadi is quite rare sebab ? Nak tahu selok belok dunia kahwin. KAHKAHKAH ! k ini tak boleh blah. 
.
.
.
But pejabat kadi is really not all about nikah, cerai and rujuk. Sebab dalam pejabat kadi ni ada 8 department. Omakk aii ! kalau I tak intern sini, of kos lah i tak tahu. ada unit undang-undang syariah, unit dakwah, unit penguatkuasa, unit pengurusan masjid, unit bla bla bla. Okay aku tak ingat. So first i tahu benda ni, rasa mcm culture shock kot. So terus berbual dengan my supervisor industry which is Tuan Kadi Daerah Pontian. He's highly respected ! seram jugak mula-mula jumpa tu. But, aku buat mcm kawan je lah. HAHA ! pastu dia pon layan all the staff dgn baik. so aku rasa dia sgt okay. hahahah !
.
.
.
Actually, Tuan Kadi tu dia punya jawatan paling tinggi dalam majlis agama islam daerah ni. Dan itu pon aku baru tahu lepas keluar dari bilik dia. HAHAH ! patut semua staff hormat sgt kat dia. And we are required to call him, TUAN. I tak takut pon kat dia, but I need to respect to him kann :) 
.
.
.
So for the first week internship, Im happy :) menunggu 15 minggu lagi oh myyy lama nya. I dah start malas nak kerja kahkahkah teghukkkk :P but, I tashaabarrrr nak join all the program ! yeahhh I love aktiviti luar sooo much (^^,)


This muka penat, muka tashabar nak balik on time, 3.30pm hari khamis. hahahah. Time ni pakai jubah, so pepagi lagi ada staf kata yg budak intern tak boleh pakai jubah. But, whos care dude? aku akan pakai every week ! lantak lah. HAHAH ! sorry lah dpt staff degil ceni :'P



 
✮ This blog is belongs to me ✿ Alright reserve done by MISS BLOSSOM ✮