Cute Polka Dotted Pink Bow Tie Ribbon
hye!dah masok jangan lupe follow and tinggalkan jejak.tak suke? angkat kaki then blahh,okei. maaf penggunaan 'aq' kepada yang lebih tua, bye :)

July 24, 2012

NEW EXPERIENCE




Eh ! jawab dulu salam tu tau . weeeee . 
Apa khabar anda hari ini ? Bagaimana iman anda hari ini ? Tepuk dada tanya lah sendiri . Hihihi . Eh , jadi ustazah pilihan pulak -.- Nty aq masok , jgn lupe vote tau =.= . HAHA . okey tak nak pongg .  Hm , takde ape nak cite nie sebenanye . Saje nak share pengalaman . Kuikui (sejak bile daku jadi baik begini ) Okey abaikan ^^ .
 Act , abangII aq ade bukak gerai kat bazar aww . Alhamdulillah , sepanjang  meniage nie pelanggan tak putus-putus . Then disebabkan itu lah tetibe abg aq mengade-ngade ckp kat mak aq " mak , kurang kakitangan lah '' sambil jeling-jeling tengok aq . Apesal kau ? Tumbok kang ! erk . okey tak pon . Belom sempat aq tumbok , tak memasal flying KICK sampai dulu .
 Hm , then aq ckp lah , alaa perlu ke aq nak tolong . Malas gile kowtt . Pastu abang aq yang lagik satu ckp , cari laa pengalaman . Erkk , okeyy fine ! Nty aq follow =.= . Dengan muke rela+paksa nye aq pown memollow mereka . Sebelum gerak uh mak aq siap pesan " muke tu janganlaa masam sangat , kang takde orang dtg nty " . Huh ! baekk lah boss . Then , bile sampai sane jewk terus lah aq tolongII . Yang jage gerai uh ade 4 orang termasok lah kakak ipar aq . Naseb lhaa dye ade . Kalau tak susah jugak . Okey trimas a lot kaq ! :) 
Awal-awal memang tak ramai orang . Yelah , buka puasa lambat lagii wokk . Then dah start pkul 5 tuh , perghh . Tak menang tangan lah sey . Naseb baik kaki nie letak kat bawah . Kalau letak kat atas mesti aq dah gune kaki . (-.-) #merepekk . Gile ramai pelanggan datang sey . For your info , kami menjual air , koktel and ade lah kuih sikit . Paling laku sekali , air . Biase lah bulan puase kan , cuace panas . Kiteowg yang jual nie lagik lah mcm hape entah . Sabow jewk laa =.= 
Dalam pukul 7 uh , air semua dah setel . Alhamdulillah . Itu pon ade org cari lagik . Adoii nye punn . Habes sudaa . Lega lah dah setel . Tapi yang tak boleh blah , kaki aq krem . Penat sey . TakpeII , pengalaman . Tapi syok pulak tetibe bile tengok duit manyak-manyak . wah ! mate duitan betol . Hahaa . takpe lah , yang penting aq seronok . Aq ade , kau ade ? :-P Kbaii :)

hiasan semata-mata. AWAS ! jangan terliur di bulan puase ini .


July 21, 2012

AHLAN WASAHLAN YA RAMADHAN .






Selamat menjalani ibadah puasa kepada seluruh umat Islam . 



SALAM RAMADHAN :)



July 17, 2012

AIR TERJUN SUNGAI GABAI , HULU LANGAT

ASSALAMUALAIKUM :)

 Hello , hello , hello ! Lame sey tak update sambil merepek tak tentu hala . # eh , abaikan entri sebelum ini . Ketika itu tidak ketahuan arah yang mana patut dituju . Oke tipu ! haha . Selame 5 hari dekat rumah nie , baru hari nie lah aku berkesempatan nak update belog nie . Gile busy kau aku kat rumah nie an . * konon-konon jewk lah busy ! Keboringan tahap cipan belom ade lagi sebab baru nak amek mood cuti-cuti Malaysia kat rumah . Yelah , bukan senang nak cuti lame-lame mcm nie . Time cuti sem nie jewk lah kan boleh lame-lame kat rumah . So , manfaatkan ape yang patot lah seperti update belog sambil makan cokelat APOLLO pastu online sepanjang masa yang ade di rumah nie ^^ . Bhaha . Oke tak pon sebenanye !

  Tujuan aku hapdet blog nie sebab nak bagitahu , sebelom aku cuti nie , aq dengan kengkawan aku semua pegi merealease tension kat  Air Terjun Sungai Gabai . Tahu tak dekat mane ? Oke sile google sendiri :) Naseb baik ade sorang member kiteowg nie yang duduk area  Hulu Langat . So , dia lah yang jadi tour guide kami . ~ choiii ~ Haha . Kalau tak , kempunan lah kiteowg nak pergi mandi - manda kat air terjun tuh . Hihi . Kejap ea , nak kasi tengok jap perjalanan kami . ~ puihhhh ~     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Nie dalam kereta ketike perjalanan ke air terjun tersebut . Kemain eksaited tahap melampau masing-masing . Yelah , bukan senang nak keluar sesame macam ni kan . aku ade , kau ade ?  Haha . Sumbat-sumbat dalam kereta EXORA (itu pon nak mention kah ?) , naseb baik lah muat , fuhhh . Ahli nye ialah (cehhhhh ) -> Kak  Hasanah (drebar) , Fateen , Intan , Zue , Nor , Lela (tidak kelihatan wajah beliau di situ) , Syida , Lisa n Huda ^^ . Then teruskan perjalanan dekat 2 jam kot , baru lah sampai destinasi yang dituju . Sampai-sampai jewk terus mata masing-masing melilau cari port nak stay . Air terjun nie tinggi aw . Siap ade tangga nak naik atas uh . Orang kate kat atas tu lagi best . Pastu konon-konon lah eksaited kemain nak naik . Baru bape langkah dah pancit . Giler menggeletar lah sey kaki aku . Belom berendam dalam air dah menggigil kepala lutut . Then , putus kan jewk lah harapan tu . Stay kat bawah jewk . Kat bawah pon dah kire oke best . Jom tengok sat :)
tinggi kemain kau manjat nye puns .
muke-muke eksaited nampak air
makan ? oh tak senonoh . :D
suke lettu :-P

Dah penat berendam siap nak belajar berenang segale tapi tak menjadi , hampeh tol , then kiteowg pon naek laa atas . Sejuk kemain sey . Oops , name pown air terjun kan . Memey laa sejuk wookk . Tapi pape pown ktowg heppy giler . Best , rase nak pergi lagi . Tapi bukan kat sini la . Nak pergi air terjun lain pulak . Any idea ? Hehe . Oke , sape-sape yang belom pergi tu , jom lah pergi sendiri :D K baii (^_^)
 
✮ This blog is belongs to me ✿ Alright reserve done by MISS BLOSSOM ✮