Cute Polka Dotted Pink Bow Tie Ribbon
hye!dah masok jangan lupe follow and tinggalkan jejak.tak suke? angkat kaki then blahh,okei. maaf penggunaan 'aq' kepada yang lebih tua, bye :)

February 15, 2013

USIM ! here we come :)

hope for it ^^ 

Haii assalamualaikum :) smile sikit hari Jumaat yang penuh berkat nie , inshaaAllah ! 
Okay takde bende pun nak cerita. Just nak update sikit jee memandangkan esok sudah kembali ke jalan yang lurus :D haha . Okey esok nak balik Nilai dah. So kena update blog lah untuk hilangkan rasa rindu kepada semua follower sebab nanti dah sampai sana, susah nak update. Korang mesti akan rindu rindu nak baca new entry aku kan ? *perasan di situ -.-' 

Semalam aku sudah pun register course for semester 4 pada 18 Feb nie bersamaan hari Isnin. Mostly student semua tak dapat nak log in estudent tu. Tak tahu lah kenapa. Sistem loading maybe. Biasalah Usim kan :D tapi fortunately to me sebab aku berjaya melepasi register itu. *tepuk tangan :D awal-awal pagi aku dah register. Semangat aku nak study sem nie. hihi. yes, semangat tu penting ye kawan kawan =P 

see! ada 8 subject. Mati mati aku igt 7 jee. lahaihh, sriously aku seram >.<
bukan apa, takut tak dpt catch up semua subject nie. but inshaaAllah i'll try my best.
*gigit laptop =..= 

okay see lagik ! timetable aku nie. pack? boleh lah tahan kan. hari selasa tu yang aku tak menahan dari pagi sampai petang. hari jumaat sampai pukul 5. luls! nampak sangat tak bagi balik awal =P

Next week, dah start kehidupan as student lagi :) awal-awal nie ofcos lah semangat tinggi nan gemilang serta menanam harapan untuk mendapat dean list ^_^ amin Ya Rabb. Semoga dipermudahkan kami untuk study semua subject nie. Amin :) pray for us ! ^^

*footnote : click picture utk tumbesaran :) 
okay haus pulak type entry nie. Mamak ! neslo ais ikat tepi siap reben sekali ! 
okaybaii dears :D 


February 13, 2013

RESULT SEM 3 : SUKA / SEDIH ?

Haii dear readers :) taktahu nak tulis apa sebagai introduce ! haha >.< i have no idea bout dat =P sebab dah lama kot tak update entry kann ? so hari nie tergerak pulak nak update . Cececehh -.-'' hari nie sudah 13 feb . Then 18 feb dah start kuliah . How fast that time fly  >.< okay ayat english aku terabur :D at least saya mencuba kan =))

Seperti biasa lah kan , dah exam bagai komfem lah ade result nya kan ? haha *tanya soalan tak membangun :D berita tersebarnya keluar result sepatutnya esok a.k.a. 14 FEB sebab sempena Valentine Day =P okay tak aku bohong jee -.-'' tolong jgn percaya ! Then , tetiba tadi tergerak pulak hati ini nak online. Itu pun selepas selesai segala ribut taufan yang kini melanda penduduk bumi :D BETUL ke BOHONG ?! okay ini tipu jugak . Mana ada ribut taufan . Hujan jee sudah =P so , scroll punya scroll then ternampak warga warga Universiti Sains Islam Malaysia mengepost pasal result . Oihh , menipu ke ape bebudak nie ? *dalam hati aku -.-'' tapi takkan lah menipu kan ? okay percaya terus tanpa usul periksa sebab ? tangan aku dah start menggigil ! Wakakaka . Macam nak tengok apa jee siap menggigil bagai . Tapi memang setiap kali nak tengok result , aku mesti mcm nie punya . Tipu lah kalau korang tak kan ? sila jawab '' iye '' okay thanks . 

gambar hiasan 

Memang setiap sem akan keluar result lebih awal dari jangkaan. Pelik aku sampai sekarang. Then dah begitu kata mereka , aku pon dengan debar nye menggagahkan jari jemari utk menaip E-student (portal USIM) menggigil baii. Senyap jee aku buat benda nie dlm bilik sensorang. Dengan harapan bila senyap tetiba keluar result dapat 4.0 flat ! haha , menggunung sehh harapan . Takde pun padahal :D okay okay . Klik sana klik sini , loading lagi lama lama lama . Takpe , usaha lagi . Then usaha , ehh apa tu ? plus pelik , usaha lagi klik sana sini. Thennnnn ..... teeeeeeett teeeeeett !! haaa , nampak dahh . Diam sejenak baca elok elok (^_^) then terus jerit mcm org gilaaa . HAHA ! Dah rasa dahh mcm org gila =P mak terus tanya , apesal ? haha . Terus lah tunjuk result yang tak berapa nak 4.0 flat tu . '' ALHAMDULILLAH '' :') 



Seriously , aku tak percaya pun akn dapat result mcm tu ! haha , result yang tak disangka-sangka . Memang awal2 lagi time habis final exam tu kitaowg target utk LULUS sahaja . Memandangkan semua soalan bagai nak pecah kepala beb ! serious tak tipu . Memang harapan utk 4 flat lama sudah terkubur . Tapi dalam pada masa yang sama , terdetik sedikit utk mendapat DL :') (sila doakan saya utk sem akan datang ! )  At the end , bila tengok result Alhamdulillah no D no C *nanges . Hahaha . tak punn -.-'' paling menakutkan bila nak tengok result subject BABA a.k.a. Prof Mustaffa Abu Zaid , ORIENTALISTS' ATTITUDE TOWARDS QURAN AND SUNAH . Haaa ? kan pelik tu :D time jawab subject nie dlm otak aku satu jee , lepas aku merepek jwb enta ape2 , aku nk kuar dewan then nak simpan buku tu ! HAHA . Sengal gila rasa =P Sekali tengok pehhhh ! Lulus beb . Memang aku sayang gila dekat BABA . Tak sia2 jadi bahan marah dia & siap aku merajuk bagai dgn dia :DD okay yg ini jangan ikut ye adik adik :D 
Paling sedih bila time test midterm subject Ulum Hadis di mana aku tidak dapat menjwb dgn baik . Allah ! sedih kemain time tu. Then member2 pun ckp , takpe time final nanti buat elok elok . Aku berpegang dgn kata2 itu dan Alhamdulillah . I got it A ! :) *sebak :DD

Nak bagitahu kat sini yg study group itu mmg berhasil :) look at us *perasan ! Dan yg paling best, sem nie lah takde sape yg menjadi pengganggu dlm hidup aku. Aku belajar dgn aman damai tenang jee. Thanks lah utk awak sebab buat saya mcm tu tapi Allah hadiahkan saya lagi dengan result yang bernilai harganya daripada awak . Seriously awk mmg tak bernilai pun :D bersyukur sgt dengan apa yg awk buat tu , saya dpt result yg best ^^ thanks a lot ! hope awk baca belog saya nie . Wakakaka -.-''


 Look readers , percintaan tidak menjanjikan apa2 kan ? aku admit selama nie time aku bercouple, result takde lah teruk mana pun but sekarang time dah single mingle and available , result more better ^^ . Aku tak sangka boleh meningkat mendadak mcm nie :) Same to my dear friend. Situasi dia pun sama mcm aku. At the end, she get the best result! nice kan ? Thanks kpd yg terlibat . So, kpd adik2 tu, takpayah lah korang nak bercintan cintun. Belum masanya kot. Belajar utk menghadapi apa yg perlu dahulu.
 But , bukan nak drop kn semangat  korang yg sedang dilamun cinta *eeeyuckss ! ,   cuma nya korang kena lah pandai2 hidup nak bahagikan masa. For example, kawan aku lagi sorang nie, dia ada pakwe jugak. Tapi result dia , 3.59 ! 0.01 lagi nak dean list . Before nie pun result dia tak tinggi sangat. Maaf saya minta wahai kwn ^^ tapi dia punya usaha, dia punya perubahan, dia jaga hubungan dia dgn Allah dn kawan2 , aku percaya apa yg dia buat berhasil. Even dia bercinta pun , dia tetap jaga semuanya . Haaaa ! mcm mana aku tahu ? She's my BFF lahh , ofkos lah aku tahu ^^ . So korang pilih lah yang mana sesuai yang mana elok untuk hidup korang :) 


Dan nak wish congratulations to all my coursemate and all my friend. Kita sama sama doa yang terbaik untuk diri kita dan juga orang lain, InshaaAllah :) 
K thanks ! 

*notakaki : segala apa yg aku cerita , hanya bertujuan utk nasihat kpd yg lain dn diri aku sendiri. Up to you if nak judge aku mcm mana sekalipun :)
mulut tempayan kita boleh tutup, mulut org ? meh sini kau, aku tutup guna kaki :D


February 8, 2013

Fabuloous Giveaway



Hye hello ! Jom join GA kat sini , klik banner atas tu . banyak hadiah menarik menanti anda :)
Tengok bawah nie !








TONY MOLY PETITE BUNNY GLOSS BAR
random colour






TONY MOLY TOMATOX MAGIC WHITENING PACK SAMPLES







FACE MASK - random





CRYSTAL COLLAGEN EYE MASK




SKIN79 BB CREAM SAMPLES



THE FACE SHOP BIG FRESHIAN MASCARA



ETUDE HOUSE STYLING EYELINER

Haaa ! amacam ? best kan hadiahnyaa :D wow !! teringin nak dapat salah satuu tu :) 
Apa lagii jom lah join reramai .







February 6, 2013

Getting Bored =.=''

Haii dear readers :) how are u today tonight tomorrow ? Haha ! Just kidding ;) actually i'm very very big bored . Sebab ? entah . Hari-hari mengadap benda yang sama . Tak #blog , #twitter , #facebook , #instagram , #whatsapp . Haa lagi apa yg aku ada eikh ? Semua lah kan . Sampaii dah boring tak tahu nak ngadap apa lagi . haha >.<

#IniSemuaPoyo ~ haha . Pengaruh Johan sampai sekarang aku tengok ada ayat tu ka mana-mana. Haihh , kuat pengaruh betul lah orang Malaysia nie =P nie yang nak lari pergi obesea cecepat niehh . Anyone nak ikot tak ? Haha :DD petang tadi spent time for blogwalking :) nicely all yours blog . Comel cun cute sweet semua ada . LOLz ! sangat jelouss bak hang >.<  actually , im fall in love with washed denim template. Lawa kowtt . Tapi nanti lah bila rajin, nak jugak main tukar-tukar template nie :) #bilaRajinLahh 

Hari ahad arytu , pergi lagi balik rumah atok . Actually ada kenduri kat Sedenak . So , alang-alang tu memang pergi terus rumah atok lah kan :) lagi pun nak tengok baby lagi . Hihihi . Baru seminggu lebih mungkin harinya . 

Look! how cute is she :')

Pastu main snap-snap picture . Okay ternyata boring kan ? so jalankan lah hobi biasa bersama budak-budak kecik nie :D haha . Naseb laa mereka sporting :)

Yusuf Radhi + Muhd Azfar 

Sorang pakcik , sorang ank buah . Elok lahh mereka nie jadi sahabat sejati . Bising rumah atok korang tu tau tak ? Cucu cicit kalau dah balik memang bising tahap mintak kaki -.-


The last one , Marsha ! Alahaii budak kecik nie , berkerut jee muka tu . Haha . Nak buat mcm mana , ikut baka papa dia :D okay . Comel-comel semua anak buah Cik Zuha nie kan ?? -.-'' 


February 5, 2013

Segmen : ' #5 Giveaway Day Challenge by Nabila Medan



Hye . Jom join ! Click banner kat atas tu ye .
Lai laii blogger sekalian :DD


Segmen : " I want that necklace from Sarang Hamnida Collection"



Hello hello ! Lame tak join segmen mcm nie. So hari nie dgn berbesar hati nak
join segmen nie. So , kpd blogger2 kat luar sana , jom lahh
memeriahkan lagii segmen nie. Syaratnya mudah jee :)
Kalau nak join click banner atas tu ye !

Tarikh berlangsung : 4/2/2013 --> 10/2/2013

**pemilihan pemenang berdasarkan random** 

** pengumumuan akan diumumkan tiga hari slps tarikh tamat segmen** 

**jika penyertaan menggalakkan hadiah akan ditambah**



February 1, 2013

Segmen Pantas AisyahHumaira


Assalamualaikum and Hai dear bloggers !! 
Malam nie nak join segmen dari Niera . Segmen nie hanya sampai pukul 1 petang esok jee .15 jam jee berjalan ^^ sape nak join jom-jom ! ajak blogger lain jugak :)) 

tag : Scha Azman & Shakira 


Kisah Dia dan Kamu --> LULU


Hye !! Okay hari nie update blog utk memenuhi permintaan seorang akq santek yang berasal dari Sabah . #sumandak sabahan bhaa :D Semua yg akan aku tulis dan yg korang akan baca 100% hasil penulisan beliau . Tugas aku hanya copy paste dlm blog aku sekaligus menambah entry dlm blog nie :)) cerita nya pasal apa ? Okay tengok binatang comel kat atas tu :) nak tau cite nya ? okay bace jom kisah liku-liku hidup binatang tersebut :D bhahaha :)

************************************************************

22:11pm,29 Januari 2013

  Sebenarnya lama sudah aku mo cerita or share something tentang someone yang sangat2 special dlam idupku nii.. 


Ni dia… my Baby Lulu..


Nama sebenar : Al-Qushwa (tapi mcm x mampu plak aku mo pggil dia dgn nma nii…
#mayb next pet la kut… huhu)


*al-Qushwa(unta tunggangan Rasulullah)


Nama pemes : Lulu (mo pggil Ququsbb kna lg knuk  tp sma plak namaku,xbolehlaa.. hee :)

Asal : Kg. Meranti, Pekan, Pahang

Makanan kegemaran (ikut tertib dari paling suka-kurang suka but still sukaJ : pisang (yg besar n sedap jak ok *demand sket ;) , anggur,ayam goreng (especially pacik jati pnya ayam, kfc kurang sket hee ;) mangga, longan, manggis, durian, rambutan, langsat

Minuman kegemaran : Coca Cola, jus buah-buahan

Tarikh rasmi jadi anak : 12 April 2012

Tarikh missing : 31 Disember 2012

Tempoh jagaan : 8 bulan 19 hari



#######################################
..:: Kisah TenTang LuLu Part 1::..

SCENE: KG.MERANTI ~~>NILAI

Watak utama: Aku, Lulu, Kuarga angkat kat meranti, Nana, Suri, Fadhil

    Aku ceritala bha kn mcmna aku bley dpt Lulu ni (x snggup sbnrnya mo pggil dia bnatang pon huhu). Aku takut juga msa pestym nmpak lulu ni… tym tu di umah mak angkat aku kat meranti… dorng tnjuk then ckpla ni kukang..pelik jak binatang nii (msa tu x jd anak aku lg so xpela kn mo pggil bnatang) hehe..

    Tym tu x pasti jgak sapa kwn aku yg ada… rsanya suri n nana kut..smua pon tkut tgk lulu.. mak aku kasi kuar dri sngkarnya… dia pegang pon pkai tuala bha…(nmpak sngat dah kepelikan lulu nii) hehe.. parents angkat aku tu ckpla lulu ni bnatang yg bahaya.. law dia gigit orang boleh putus kunuk..muka sedikit ganasla tapi lma2 tgk mcm cumil plak… hehe
Tym tu fadhil (anak angkat kpd anak parents angkat aku) kira anak buah akula… kuarge dye mmg suka sngat binatang2 eksotik nii… ayah dia mmg ada lesenla… so dia pon berniat nak amik lulu msa tuu.. cite ni seari sebelum kami balik ke usim..

   Malam tu dia kol mamanya mintak kebenaran tuk amik lulu la knonnye ni… mak dia x bagi..coz lulu ni binatang hutan.. so bila binatang hutan@liar nii.. agak bahayalaa.. (kbnyakan orang ckp bnda yg sma bila sebut je kukang@kongkang nii).. ada bnyak "penjaga" laa.. sampai satu masa nanti pndai tetba ilang biarpon tym tuu dia dlm sngkar bekuncii<~~ statement c angah. hehe

    Fadhil pon membatalkn niatnya… n aku yg x plan trus ckp “saya nakla amik dia ni bawak balik nilai..” terus lagi tu amik… hehe… nana n suri tym tu mara2 lg… dah dgr bnyak cta kn tapi ntah aku x pecaya pon… bukan khurafat ka tu law kita pecaya kan?? ;)

Bermulalah kisah kehidupan lulu di pt**** Desa Anggerik,Nilai..


Kecik jak bha dia dulu ;)

    Cerita mengarut sal lulu ni x jua aku pecaya..tapi yg mak angkat aku cakap dia bley menggigit sampai jari putus tuu aku pecaya plak.. hehe… jadi mmg 12 april ’12 smpai akher bln 6 aku jaga dia tu mmg skjap2 jakla bg dia kuar pon..

    Masa mula2 tu lagila lawak smua org umah aku dok teriak bila lulu kuar..padahalnya bila fkir balik lulu tu dahla kecik.. slow motion lagi begerak..baru brapa langkah kuar budak2 ni naik smpai atas sudaa.. haha… lompat pon x pndai ok (imaginasi kuat sngat housemates aku tym tuu)


To be continue ~~~

23:28pm, 29 Januari 2013

..:: Kisah Tentang Lulu Part 2::..

SCENE: LULU n MAMA2NYA. . .

Watak utama: Aku, Lulu, Pija, Adel, Rahmah, Angah, Fadhil, Odah

   Mo tunjuk sangat kasih dan <3 sama cik lulu ni aku akan bawak dia tidur sama aku.. (still dlm sngkarla dia,law kat luar confirm x tdola kan.. sapa yg x tdo?? Dia x tdo… aku lgla xdpt tdo kaan..hehe)

   Dalam 2-3 ari lulu tdo ngan aku ni, aku prasan lulu ni ada kuarkn bunyi tym malam… law dgr agak seram jugakla mmg tol2 mcm binatang hutan yang pnggil benda2… tapi aku ignore jak..dimaafkan coz ko cumil ;)) hehe… banyak ragamnya ni law mlm coz dia tdo siang, so mlm mmg x dok diam..letak sangkar dia atas kotak,kadang atau selalu mmg akan jatuhla kan.. hehe… sabar jakla c pija sebab dia yg akan letak atas kotak balik.. aku? Mmg x sedarla kn… hehe kdg sedar tp mmg lantak kola lulu… huhu


Tempat lulu tdo ksiaan..

    Masa mula2 lulu nie tdo mmg akan tutp muka dia… dia akan membelakangkan kita bila mau tdo..kita pusing sangkar mau tgk mukanya ttap juga dia akan pusing balik.. hehe.. mmg fitrah spesis dia camni… that’s why di indon dia dikenali sbg malu-malu’.

    Tapi… kejap jak lulu ni tdo begitu… dlm brp bulan pastu dia tdo baring, terlentang… haha kadang siap tangan letak atas kepala..masa tu kami sedar dah lulu ni cepat terpengaruh… hehe.. mmg tiru gaya orangla kan.. Jmanusia pon bley berubah lulu ni lgla kan… kongkang je.. hehe.. berlaku la proses socialization dia ;) (*yg amek sbjek sociology tawla tuu… huhu)

   Furthermore, (dari td cta teda transition kan hehe) aku jagala lulu mcm besa..sampaila satu aritu masa tu exam (law x silaplaa yg psti mmg aku stay kat tgkat bwah)… struggle la knonnya blajar kat bawah sampai tgh malam.. lulu pon teman la aku skali blajar… skali ngantuk mo nek atas, mo bwakla ni lulu naik skali.. tym study tu aku kasi kuar dri sngkar (jadi mata pon kjap2 jakla di buku dok perati takut lulu pi mana2 x sdar,nmpak sangat x focus hehe)

   Tapi skali tgk mukanya, mmg sngatla ksian mo letak dia lam sngkar balik..tp pd msa yg sma aku xmo jgak tdo bwah tu sorang2.. jadi aku wat keputusan naek jgak n biar lulu sekor2 kat bawah.. lagipun masa tu dah pukul 4 pagi dah.. xpela.. 2 jam jak lagi subuh dah..aku fikir xkan jauh2 pun lulu akan pi law dia jln.. n tym tu aku mmg yakin teda lubang pon dia bley kuar.. 


Muka lulu mmg mcm nii… minta kesian..hehe.. tapi dia mmg cmnila.. bkn sbb aku dera dia ok.. ;)

  Skali pas subuh aku turun balik budak2 ni sibuk dah cari lulu kat mana..coz nmpak sangkar dia xd pdduk.. pagi tu kami mmg ada paper tp smpat lagi cari lulu jap.. 

   Pas balik tu aku pon truskan lg balik pencarian lulu nii.. aku kol fadhil… dia pon xtaw nak tlg cmne… xkan nak soh dia ambush uma kami plakkn.. hehe.. tp aku kol tu bkn nak soh dia cari.. juz nak bagi taw.. tapi dia pon tlg jgakla tgk2 lulu kat pkok2 luar uma kami tuu..
Mmg seari tuu aku pnya misi cari lulu jaklaa..stor pon aku ambush brpa kali.. 1 rumah aku cari balik2..rehat jap cari lagi..

   Sampaila mlm 2… aku tgk tv..aku ingat lg kol11 sudaa.. baring2 lampu smua mati sudaa.. tetba instinct aku kuat ckp yg lulu ada di blkg uma.. aku trus bgn bka lampu n pintu blkg… bka jak grill aku trus tgk atas..(blkg uma kami gelap n agak semak samunlaa) aku tgk lulu, lulu tgk aku..(atas tu mmg cam ada para) mmg bertentangan mata la kan.. hehe..

  Mmg xdpt digambarkan prsaan tym tuu… hampir giveup suda aku ingt xla jmpa lulu sda..lastly jmpa jugak dia.. aku trus triak pggil yg laen (xla terfikir mo amik2 gmbar lg ar hehe..) mula la plak misi bwak lulu masuk uma..
Kami ‘pancing’ dia guna pisang letak lam bakul smpaila dia turun..kesianla kat lulu tym tuu sbb tgk mkanya pon taw yg sepanjang dia ilang tu x mkn bnde pon(*muka laparr hehe).. missing tym: 4am~~>11pm.. masa tu aku, angah, adel, odah, pija, rahmah.. mmg smngat berpasukanla.. kerjasama cuba tuk msukkan balik lulu lam sangkar… pelbagai strategi kami wat.. pijala paling semangat sekali.. haha..odah plak tgk jela, mst tkut lulu jatuh kat dia.. hehe..

   Mmg agak complicated la coz law guna soft skill (cara lembut) mmg sejam pon untunglaa law lulu smpat trun.. dgn grakannya tuu… hehe.. law kasar plak, dia akan jadi agresif plak bila rasa terancam.. mmg xd slow motion laa kan..
So, fes tu kami gnala soft skill kmi… tunggu jua lulu trun… skali msa tuu fes tym jgakla black out plak desa anggerik.. Jadi kami pun apa lagi gunala hard skill..gelap bai tu blkg uma.. ntah binatang buas bagai blkg tuu.. org jahat lg manatau tetba kan.. haha.. kami guna penyapu push lulu smpai trun n msuk uma… Alhamdulillah berkat sokongan housemates sekalian (merangkap mama2 lulu hehe) berjaya jugak dlm misi memasukkan lulu ke dlm baiti jannati hehe…


00:30am, 30 Januari 2013

..:: Kisah Tentang Lulu Part 3 ::..

SCENE: Lulu Balek Johor..

Watak utama: Aku, Afiq, Cik Zuha, Ummu Zulaikha, Mok, Anip, Yazid, Anas, Mursyid, Mail, Mijiey

   Lam part 3 nii xla banyak kisah lulu pon… dah pnah ilang skali ckuplaa..huhu.. sedar x sedar.. mo exam n bmakna mo cti sudala kan... so aku pon dah mula fkir dah nak ltak lulu kat mna law aku balik sbh nii… tapi mmg lam kpala aku sorng jela tym tuu.. Ahmad Afiq Zakaria laa..dah dye sorng ade kereta kan.. xkan nak bg lulu nek tren ataw bus ataw moto kan haha.. dahla binatang terancam.. so lagi selamatla suh org yg ad kete bwakkan.. hehe

    Naseb baek tym tuu afiq xla banyak sangat songehnya cam bese kan..hehe.. mgkin dia memahamila kesusahan shbtnya nii.. huhu.. oh ya, sebelum tuu mmg law aku program xd org jga lulu mmg drg nila jadi papa2 lulu.. hehe… c afiq,  mok, anip, yazid, anas, mursyid, mail, mijiey.. tu jela kot aku knal.. hehe
Masa lulu kat uma dorang nii aku taw je dorang buli lulu… letak lulu lam besen besar baru biar lulu tepusing2 nak kuar… mcm sarkas kata dorang…baru doran ketawa2..xtawla law ada bnda lg teruk drg wat kat lulu.. hehe.. anyway thanxla papa2 lulu sekalian… ;) lulu hargai juga tu.. drg ni trep jak jahat tapi baik jugak bha sbnarnya.. tym aku kol c mok siap tnya lagi apa dia minum ni?? Aku pon ckp coke..law x syg xla bha dibelikan kan… hehe

   Pas dah bg dorang jga skali tuu mmg jmpa aku jak tnya sal lulu..mo jaga lg knuk.. hehe… law lulu pndai becakap mmg aku tnya jg tu dia mo sm akuka atau sm genk papa2 nii… hehe.. skali dua ckupla bha kan..lbey2 sudaa ;)
Nah jauh sda terlari yg cita… hehe..hmm.. pas exam jak aku pon bagila lulu kat afiq.. so story lulu spnjang kat bumi johor n teratak Cik Zuha (adik afiq) nii xdpatla nak cita… hehe.. kdg jak bl bka fb chat sm cik zuha n Ummu Zulaikha (mama afiq) baru tnya sal kbr lulu..

   X pastila camana keadaan lulu… tapi yg pasti smua org bley trima n syg lulu..mayb lbey lagi dri aku syg lulu kot… eh except cik zuha kan, syg yg xbley nak dizahirkan… hehe.. pape pon lulu tetap syg kat cik zuha nii jugak.. heee :P
    Tapi ada skali tuu afiq msj aku ckp yg dia otw wat uma baru lulu..wahh terharu aku.. lulu lagi la kan.. law dye ad prasaan mmg lme dah nanges dpn afiq.. hehe.. jadi tuk sangkar tuu… mekasey taw papa afiq ~ lulu said.. hehe
Baru taw afiq ni caring juga sbnrnya..tp tuk lulu jela kot… haha jadi yg ckp afiq ni jahat ka apa don’t judge the fruit by its skin… heee



 Comel ka saya?? Hehe..gmbar msa ngan kuarga lulu kt johor^^




01:53am, 30 Januari 2013

..:: Kisah Tentang Lulu Part 4 ::..

SCENE: Lulu Balek Nilai Semulaa

Watak utama: Aku, Afiq, Angah, Abg Shafiq, En.Tom

    5 September ’12..sem baru.. Balik nilai, tym tu angah je dah balik..lepakla ngn angah, lama gylak becita ngan angah kat luar uma, tup2 afiq kol n tawla dia dah balik nilai.. aku pun apa lg suh afiq ntar lulu.. afiq xnk bagi pun lagi tp pndai juga bha aku rindu sma bby aku ni hehe.. skali jmpa besar suda dia… 2 bulan kot kat johor.. hehe… dtgla lulu ngan sangkarnya, longannya skali..


Ni gambar sangkar lulu..kreatif x kreatif afiq ni??  ;)

Bleyla wat tempahan sangkar haiwan kat dye..
design ikut jenis haiwanla hehe *promote2

    Banyak jugakla pesanan Ahmad Afiq nii msa bg lulu balik tuu… amboii..mcm tukar tuan sda kan.. hehe.. tp xpelaa.. 2 bln kot dye tlg jge..lama bha tuu..masa bg lulu kat afiq nii aku mmg dah bajet2 dah.. nak byarla dia tuk mknn lulu.. sangkar dye lg… tp skali nk bg dye duit, xnakla plak.. Alhamdulillah… save bajet..hehe.. so smua FOC laa kaan.. heee

Antara pesanan penaja msa bg lulu balik:

~bley je nak bwak maen lulu nii..dia gigit x sakit pon.. mcm kucing gigit jak

~lulu x suka pisang(lupa mo bgtaw afiq yg lulu mmg x mkn psang bese2.. dia kn demand ;)

~lulu law dah jmpa buah lg sdap mmg kemslmla nak mkn buah laen

~lulu LIKE ‘rumah’ barunya(x cakap tp terzahirla KESUKAAN itu hehe)

~law nak bg lulu mandy letak lam sangkar kecik dia..pastu rendam lam baldi juz for 2 sec..ckuplaa.. (masa lulu stay ngan kami sebelum tuu xdla bg mndy kan coz kmi x brani bwak dia main pun ;)

    6 sept ’12 - aku, angah n abg shafiq pegi Kg.Donglai baru smbil melawat kuarga angkat abg shafiq kat sna.. Lulu watak utama kan.. Absolutely dia join skali..hehe




Bley plak budak kecik nii tdo tym otw tuu hehe




Perati jakla prangai lulu tym jmpa en.tom nii..
xtawla sapa yg  ajar cik lulu nii jd gediks cmnii ;)
lulu x dok diam yg en.tom dok pelik asal la minah sekor nii kaan.. hehe

23:01pm, 30 januari 2013

..:: Kisah Tentang Lulu Part 5 ::..

SCENE: LULU’s LIFETIME

Watak utama: Lulu

Entry nii tgk gmbar jakla yaa… ;)


Makan sampai senget2 kepala bha..


Makan kepala bwah kaki kat atas kat pon bley^^





Makan baring pun ok jak ;)





23:14pm, 30 Januari 2013

..:: Kisah Tentang Lulu Part 6 ::..

SCENE: PETANDA LULU AKAN HILANG

   Cuti study week msa sem 5 (22 smpai 30 dis ’12) ni aku stay dkat ukm..fes tu mmg cdg mo lama2 sna.. mls bha stay nilai.. lmbat lagi mla exam.. 6hb x silap..ukm ni rmaila kunuk genk… lagipun tym krismas tu drg wt program p broga… so bleyla kan spend tym wif my cayunk2 d ukm, hidayah, suriey, botet, pika… hehe.
Tp tym 28hb tu plak exact training (consultant yg aku join) wat gathering la plak… dah kire keje ngan dorng kan.. so mcm tggjwab gak tuu kna pegi.. hehe… kira mmenuhi jmputan… tuu kan hak sesame muslim jugak… xd sbab law xmo pi.. lagipun mkn free bha (*sebab utama ;), bley jmpa ngan staff2 laen jgakkn..

    So fes tuu aku plan nak pi gathering tuu je pastu balik ukm balik.. tp aku nii plan2 bkn bley pcaya sngat.. lasmin tukar plan.. hehe.. eh lupa gak gtaw spnjang aku kat ukm tu aku x bawak lulu.. dia tinggal kat nilai ngn mama2 yg adla..mama rahmah, mama miera, mama ina ;)
    So mo cita.. mlm las aku kat ukm tuu aku mimpi.. (x smpat pon mo cita ma suri..) dalam mimpi tuu ada sekor binatang kejar aku.. cakar2 bagai.. aku x nmpak pon apa binatang tuu… tapi aku rsa cm kucing.. pastu dtg sorang pacik pi tmpat aku… tym tuu badan aku penuh darah dah… pacik tu cakapla.. “tawka binatang tu apa? Tu bkn kucing… tu kongkang..dulu pacik ada juga jga binatang ni.. ko ada kan? Baik ko lepaskan..”

   Sepanjang dalam tren balik nilai tuu aku fikir jugak mimpi tuu.. aku mcm rsa ada something jak..eh lupa gak gtaw kan aku plan tadi xmo balik nilai dulu, mo stay ukm lama2.. tapi sebab mimpi tu aku pon decide balik nilai jak..
   Sampai jak akasia (dekat kwsn uma aku), aku mmg plan mo belikan lulu pisang.. tapi lupala plak… naseb baek d ukm aku ada beli jemput2 pisang.. so aku sampai uma jak bg lulu mkn tuu.. biz jak solat zohor, aku ngan nathrah pi gathering tuu kat salak tinggi.. tinggal lulu lagi..
dekat2 maghrib aku smpai balik kat uma.. masuk jak uma tym tuu ada miera ngan ina.. tgh bersihkan uma n dorang ckp lulu mcm sakit jak… mcm nak mati.. x penah2 lulu camtu.. hmm aku pon citala ngan dorang sal aku mimpi malam tu..

    Masa aku cita tuu mmg peuh prasaanlaa.. kembang2 bulu roma dorang..  siap bayangkan lagi pacik lam mimpi aku tu bejanggut panjang.. haha.. tapi aku ctawla aku x nmpak pun muka  pacik tu.. tapi xla bha macam yg dorang imagine tuu.. huhu.. dia orang besa jak..
tu petanda yg pertama aku dapat scara jelas sblum lulu ilang..
   Tapi sebelum tu (sepanjang sem 5 nii) aku mmg dpt rasa yg aku mcm xdpt nak jaga lulu tapi benda tu juz aku dapat rasa.. bila org Tanya aku xtaw pon kenapa.. benda tu cam naluri sorang ibulaa (*kunuklaa) haha..

   Antara sebab aku fikir xdpt jaga lulu.. aku takut tetba lam sem depan ni aku mo stay hostel.. ataupun mgkin nisa n baby mo stay ngan kami kan.. so orang cakap xbley ada binatang law ada baby ni… takut kenanlaa..
  Ntahlaa.. aku pon xdpt mo explain.. sebab aku dapat ‘rasa’ jak aku xdpat jaga lulu.. reasonnya xtaw.. hmm… aku balik2 tanya afiq, nana… bley x jagakan lulu tuk aku… letak lulu kat uma dorangla kiranya lam sem depan nii..
   Sambung cita balik… sejak aku balik dari ukm tu aku mmg tido kat luar jak.. ngan lulu laa.. berani plak akukan.. hehe
   Tapi ntah.. instinct aku taw kot yg lulu akan ilang.. ni kira petanda kedua aku dapat..
so sepanjang aku tdo luar tu aku x letak lulu lam sangkar dah.. siang pon aku biar je dia main kat lam uma..

   Mo dipendekkan cita… midnight 31hb tuu mcm besa aku tdo ngan lulu kat luar..kol3 pagi aku p tandas, nmpak lulu makan2 kat sinki.. aku biar jakla..
skali kol6 pagi aku sedar, kwanku dri sabah kol.. ntah pa mimpinya kol aku seawal tuu.. tapi pktaan prtama aku sebut tym tu lulu.. aku mcm dapat rasa suda yg lulu xd dah.. benda ni aku rasa jak.. aku x cari pun lulu lagi tym tuu..
   Padahal law difikir2 balik, besarnyala bha uma tu.. mungkin dia di atas,di dapur,aku x tgk lagi kan.. so sebelum solat subuh aku cari lulu dulu.. pelik.. mmg teda kesan..
besanya lulu nii sblum aku tido dia di atas rail langsir.. aku bgn subuh pon dia still atas rail tuu lagi.. mmg lam atiku cakap bagusnya lulu nii tdo jak spnjang mlm..
   Tapi pastu jmpala t*** dia kat mna2.. so tawla yg dia trep jak x pi mana2 tapi sbnarnya 1 mlm tuu biz raun 1 uma.. atas bawah.. mmg diala tukang serabutkan barang2 mama2 dia kat atas tuu.. hehe
tulaa yg aku pelik masa pagi 31hb tu t*** lulu langsung xd.. SERIUS bah..

0029am, 31 Januari 2013

..:: Kisah Tentang Lulu Part 7 ::..

SCENE: LULU MISSING

    Mmg aku taw dah tym tuu aku xkn jumpa lulu dah.. tapi aku usaha jugak cari lagi.. pas solat n lam kol 7 aku pon trus kuar kat blkg kot lulu ada dkat2 g kan.. n mmg tolla xd.. tapi pas2 tu misi mencarinya tetap giat aku n mama2 yg laen lakukan..
    Setiap petang aku akan pegi blkg uma… Tanya jiran2 yg ada ternmpak ka..n gtula rutin aku wat lam 10 hari lulu ilang..
    3 hari pas lulu ilang, miera n ina tolong aku wat iklan tuk cari lulu..(*time2 exam nii smpat lagi) pdahal ptg tuu miera ada paper… pagi tuu kami pon bincanglaa nak tulis pa..brainstorming kami fikir… hehe n ini hasilnyaa.. 

:'(

    Malam tu jugak kami print n post kat fb..tag kawan2 yg stay kat nilai.. macam2 juga ragam kwn2 y komen2 masa post nii… sdey jugak aku.. tapi law baca balik2 lawak pun iya jugak.. ada yg tnya law berat 7 biji epal mknanya bukan lulu la? Ko ada bagi duit x nie jierah? Risaw kang dia naik bus pi mana2..mas abaca tu aku ketawa.. bila cita kat org laen mcm mo nanges pon ada.. hehe
Tapi xdla sampai tahap mara jugak… mgkin tu cara dorang expresskan concern dorang… hehe so yg amik berat still nak ucap thanx n I appreciate it :’) huhu thanx jugak kwn2 yg tolong share gambar ni kat group2, kat wall…

    Pastu yang hard copy plak dah seminggu lulu ilang baru ktorang bagi kat jiran2..genk mama2 lulu p taman, n spreadla iklan ni kat sapa2 yg ktorang jmpa…
    Tapi kbnyakannya budak2 usim jakla brani bagi… takut pegawai perhilitan yg jumpa plak hihi..thanx ya mama2 lulu ;) paling banyak berjasa lam misi penjgaan n misi pencarian lulu.. huhu
Oh yaa..malam pertama pas lulu ilang.. aku mimpi dia lagi… tym 2 aku dukung dia bwak pi atas katil.. aku dengar dia ckp gnie… “bagi aku tempat tidur yg lg selesa jak..” (*xtawla sora sapa kan… aku xla jua nmpak mulut lulu begerak n juz dgr sora..)

    Aku bkn juga pecaya mimpi2 nii… tapi x mustahil bha kan tu tuk petunjuk tuk aku..semua benda jadi atas kehendak-Nya bha.. so teda benda yg mustahil..
    So aku mmg mo cakap yg aku pecaya jak mimpi2 n instinct yg aku rasa nii..ada jua orang penah cakap kat aku.. betul ka lulu ilang? Ka aku pi bg orang..hmm benda tu bg aku masing2 nilai laa.. mo pecaya ka x… pas lulu jadi sbhgn dri idup aku ni, bg aku lulu la benda yg paling aku sayang..
Pasal aku mo bagi lulu kat orang tu pon bkn sebab aku x sayang lulu… tapi aku mmg rasa mcm ada something yg akan jadi n aku xdpt jaga dia..n pas lulu ilang tu aku tawla suda kenapa aku rasa gtu kan…

     Hmm… ada juga yg cakap okla lulu ilang… akukan malas nak jaga dia dah… tapi aku perbetulkan la statement nii… bukan aku malas jaga ok… tapi xpala… mcm aku cakap benda ni masing2 boleh nilai…
     Lastly..aku mo ucap TERIMA KASIH yg sangat x ternilai suda ni wat sahabat2 yg caring sal lulu even x penah jumpa.. yg tolong jaga lulu.. yg penah cakap lulu comel… yg penah bagi dia makan pa2 halalkan yaa.. (*mo claim apa2 ok jak ;).. yg tolong cari lulu pas dia ilang? (xksahla d fb ka atau di anggerik nii)… yg penah bersihkan t*** dia… yg penah mandykan dia.. yg penah belikan makanan n minuman tuk dia… yg penah doakan dia… yg penah bawak dia jalan2.. yg penah tumpangkan uma..yg penah bawakkan buah.. yg watkan dia uma.. n smuala yg pernah berjasa kat lulu and ...

    MINTA MAAF sangat kat smua yg lulu pernah susahkan.. ter’wiwie’ kan keta..terehem2 kan toto.. tergigit.. termenakutkan.. termakan yg makanan.. n smua yg TER2 laa ar.. dah ckp TER kan maknanya mmg x sngajala kan.. hehe

   *************************************************************

Fuhh !! *sambil tangan kat dahi lap peluh :DD ~
Long story-mory --' ahaha . Aku baca bunyi sabahan bhaa =P belit jugak lidah :D 
Its doesnt matter if korang taknak baca pun . Scrol pun jadik lah kan :D Buat entry nie sebab Kak Jierah nak baca balik if dye kangen sama LULU nie :)) 

*nota kaki - sayangilah haiwan peliharaan anda :D wakakaka ! saya dari JABATAN PERHILITAN NEGARA melaporkan >.< "




sayang MAMA --> Hazirah :DD

 
✮ This blog is belongs to me ✿ Alright reserve done by MISS BLOSSOM ✮