Cute Polka Dotted Pink Bow Tie Ribbon
hye!dah masok jangan lupe follow and tinggalkan jejak.tak suke? angkat kaki then blahh,okei. maaf penggunaan 'aq' kepada yang lebih tua, bye :)

February 13, 2013

RESULT SEM 3 : SUKA / SEDIH ?

Haii dear readers :) taktahu nak tulis apa sebagai introduce ! haha >.< i have no idea bout dat =P sebab dah lama kot tak update entry kann ? so hari nie tergerak pulak nak update . Cececehh -.-'' hari nie sudah 13 feb . Then 18 feb dah start kuliah . How fast that time fly  >.< okay ayat english aku terabur :D at least saya mencuba kan =))

Seperti biasa lah kan , dah exam bagai komfem lah ade result nya kan ? haha *tanya soalan tak membangun :D berita tersebarnya keluar result sepatutnya esok a.k.a. 14 FEB sebab sempena Valentine Day =P okay tak aku bohong jee -.-'' tolong jgn percaya ! Then , tetiba tadi tergerak pulak hati ini nak online. Itu pun selepas selesai segala ribut taufan yang kini melanda penduduk bumi :D BETUL ke BOHONG ?! okay ini tipu jugak . Mana ada ribut taufan . Hujan jee sudah =P so , scroll punya scroll then ternampak warga warga Universiti Sains Islam Malaysia mengepost pasal result . Oihh , menipu ke ape bebudak nie ? *dalam hati aku -.-'' tapi takkan lah menipu kan ? okay percaya terus tanpa usul periksa sebab ? tangan aku dah start menggigil ! Wakakaka . Macam nak tengok apa jee siap menggigil bagai . Tapi memang setiap kali nak tengok result , aku mesti mcm nie punya . Tipu lah kalau korang tak kan ? sila jawab '' iye '' okay thanks . 

gambar hiasan 

Memang setiap sem akan keluar result lebih awal dari jangkaan. Pelik aku sampai sekarang. Then dah begitu kata mereka , aku pon dengan debar nye menggagahkan jari jemari utk menaip E-student (portal USIM) menggigil baii. Senyap jee aku buat benda nie dlm bilik sensorang. Dengan harapan bila senyap tetiba keluar result dapat 4.0 flat ! haha , menggunung sehh harapan . Takde pun padahal :D okay okay . Klik sana klik sini , loading lagi lama lama lama . Takpe , usaha lagi . Then usaha , ehh apa tu ? plus pelik , usaha lagi klik sana sini. Thennnnn ..... teeeeeeett teeeeeett !! haaa , nampak dahh . Diam sejenak baca elok elok (^_^) then terus jerit mcm org gilaaa . HAHA ! Dah rasa dahh mcm org gila =P mak terus tanya , apesal ? haha . Terus lah tunjuk result yang tak berapa nak 4.0 flat tu . '' ALHAMDULILLAH '' :') 



Seriously , aku tak percaya pun akn dapat result mcm tu ! haha , result yang tak disangka-sangka . Memang awal2 lagi time habis final exam tu kitaowg target utk LULUS sahaja . Memandangkan semua soalan bagai nak pecah kepala beb ! serious tak tipu . Memang harapan utk 4 flat lama sudah terkubur . Tapi dalam pada masa yang sama , terdetik sedikit utk mendapat DL :') (sila doakan saya utk sem akan datang ! )  At the end , bila tengok result Alhamdulillah no D no C *nanges . Hahaha . tak punn -.-'' paling menakutkan bila nak tengok result subject BABA a.k.a. Prof Mustaffa Abu Zaid , ORIENTALISTS' ATTITUDE TOWARDS QURAN AND SUNAH . Haaa ? kan pelik tu :D time jawab subject nie dlm otak aku satu jee , lepas aku merepek jwb enta ape2 , aku nk kuar dewan then nak simpan buku tu ! HAHA . Sengal gila rasa =P Sekali tengok pehhhh ! Lulus beb . Memang aku sayang gila dekat BABA . Tak sia2 jadi bahan marah dia & siap aku merajuk bagai dgn dia :DD okay yg ini jangan ikut ye adik adik :D 
Paling sedih bila time test midterm subject Ulum Hadis di mana aku tidak dapat menjwb dgn baik . Allah ! sedih kemain time tu. Then member2 pun ckp , takpe time final nanti buat elok elok . Aku berpegang dgn kata2 itu dan Alhamdulillah . I got it A ! :) *sebak :DD

Nak bagitahu kat sini yg study group itu mmg berhasil :) look at us *perasan ! Dan yg paling best, sem nie lah takde sape yg menjadi pengganggu dlm hidup aku. Aku belajar dgn aman damai tenang jee. Thanks lah utk awak sebab buat saya mcm tu tapi Allah hadiahkan saya lagi dengan result yang bernilai harganya daripada awak . Seriously awk mmg tak bernilai pun :D bersyukur sgt dengan apa yg awk buat tu , saya dpt result yg best ^^ thanks a lot ! hope awk baca belog saya nie . Wakakaka -.-''


 Look readers , percintaan tidak menjanjikan apa2 kan ? aku admit selama nie time aku bercouple, result takde lah teruk mana pun but sekarang time dah single mingle and available , result more better ^^ . Aku tak sangka boleh meningkat mendadak mcm nie :) Same to my dear friend. Situasi dia pun sama mcm aku. At the end, she get the best result! nice kan ? Thanks kpd yg terlibat . So, kpd adik2 tu, takpayah lah korang nak bercintan cintun. Belum masanya kot. Belajar utk menghadapi apa yg perlu dahulu.
 But , bukan nak drop kn semangat  korang yg sedang dilamun cinta *eeeyuckss ! ,   cuma nya korang kena lah pandai2 hidup nak bahagikan masa. For example, kawan aku lagi sorang nie, dia ada pakwe jugak. Tapi result dia , 3.59 ! 0.01 lagi nak dean list . Before nie pun result dia tak tinggi sangat. Maaf saya minta wahai kwn ^^ tapi dia punya usaha, dia punya perubahan, dia jaga hubungan dia dgn Allah dn kawan2 , aku percaya apa yg dia buat berhasil. Even dia bercinta pun , dia tetap jaga semuanya . Haaaa ! mcm mana aku tahu ? She's my BFF lahh , ofkos lah aku tahu ^^ . So korang pilih lah yang mana sesuai yang mana elok untuk hidup korang :) 


Dan nak wish congratulations to all my coursemate and all my friend. Kita sama sama doa yang terbaik untuk diri kita dan juga orang lain, InshaaAllah :) 
K thanks ! 

*notakaki : segala apa yg aku cerita , hanya bertujuan utk nasihat kpd yg lain dn diri aku sendiri. Up to you if nak judge aku mcm mana sekalipun :)
mulut tempayan kita boleh tutup, mulut org ? meh sini kau, aku tutup guna kaki :D


5 comments:

Farah Waheda Wahid said...

congrats dear... kakak happy for you... belajar dulu...cinta datang kemudian... ^_^ ... don't waste your time on an unworth it person... i think you know better... ^_^

nadia said...

Tahniah ! Excited bc entry ni.. hehe

❀M!sz Zuhayra❀ said...

@Farah Waheda Wahid thanks kaq :) yupp betul tu ^^

❀M!sz Zuhayra❀ said...

@nadia thanks ^^

Erna Shafiqah said...

La...junior SPM rupenye.. hey..gempak lah u got A in orientalist subject..that subject quite tough lol xD

Nway...gud luck eh

 
✮ This blog is belongs to me ✿ Alright reserve done by MISS BLOSSOM ✮