Cute Polka Dotted Pink Bow Tie Ribbon
hye!dah masok jangan lupe follow and tinggalkan jejak.tak suke? angkat kaki then blahh,okei. maaf penggunaan 'aq' kepada yang lebih tua, bye :)

January 5, 2012

1 JANUARI 2012

Photobucket

 ASSALAMUALAIKUM 

Hye ! aq sekarang da dekat USIM . Tengah final exam niih . Macam-macam dugaan aq dapat . Tapi takpe , aq redha semua tu .Mungkin ade hikmah disebalik semue tu kan . Kawan-kawan sume ,doakan aq kembali bersemangat tau ! Aq memang lemah sgt2 skarang nie .Sampai blur nak buad ape . Naseb baek ade family ngn kawan-kawan aq bg semangat nak teruskan hidup nie . Kalau tak , tak tau laa jd ape kat aq skunk nie .
 Nak taw cite tak ? Sedey laa bile mengenangkan cite nie . Tuhan jewk yg taw betape saketnye aq nk terime semue nie . Sakitnye tak terkata .Tapi insyaAllah , aq ikhlaskan semue yg terjadi nie . Allah Maha Mengetahui segalanya kan .K laa , aq cerite nie pown juz untuk peringtan kat diri aq dan diri kowg sume , laen kali jgn cuai . Aq nie memang terkenal dgn kecuaian aq .Hishh , sumpa lepas nie aq akan lebih berhati2 .Hm , kjadian nie terjadi mase aq otw nak balek USIM , aq ngn abg aq  singgah kt R & R Pagoh arah utare sebab nak solat asar .Then , aq pon pegi surau pompuan tuu . Time aq masok tu mmg penoh gile owg kat dalam tu . Tapi aq malas nk perhati keadaan skeliling coz mcm serabot aq tengok owg2 kat c2 . So , aq cmpak fon aq kt tgn ngn jam kesayangan aq tu masok dalam beg tanpe melihat owg belakang / sekeliling .Then teros amek wuduk . Pastu aq nie punye sengal , time nak solat tu aq biaa kn jewk beg aq tu kat belakang . Mmg tak pk ape2 time tu . Aq pk nak solat , pastu nak terus kelua dr c2 . Time aq solat tu baru aq terperasan pasal beg aq tu . Aq ckp , eh apesal laa aq letak belakang beg aq tu . Tak amek letak tepi nie . Mule laa da tak kusyuk . Hati aq mmg da laen gile mase tuu . Tapi aq relex ag , aq pk dalam surau kan tmpat owg solat , takkan laa ade owg nak curi kan . Pastu , lepas aq doa jewk , teros aq pusing kepale . Tup2 , tengok beg aq da takde . Ahh , sudaa . Gile aq time tuu . Teros aq bangon tanye owg keliling tu, tp semuanye tak nampak . Aq relex ag , aq kua2 jewk teros nampak abg aq . Then , aq  teros bgtaw dye . Dye pon gelabah laa sekali . Aq mmg pk owg sala amek beg , then aq pusing satu R & R tu nak cari. Mase tu jugak aq kol num aq , TAK BUNYI daa .Pehh , mcm nak nanges sey . Ini bukan sala amek beg , nie mmg kene curik nie . Aq pon terdiam kjap pastu teros melalak sat tu jugak . Aq pk IC ,LESEN ,  HANDFON EXPERIA , JAM CASIO , DUET, KAD ATM , KAD MATRIK , SPECT , KUNCI BILIK , eeii macam-macam lagik barang penting dalam beg tuu . YA ALLAH , mmg tak terkate laa aq punye perasaan time tu . Tuhan jewk yg taw . Tak pena2 aq simpan fon kat dlm beg , coz selalu nye aq letak  kt kocek seluar jewk . Tp , bole pulak aq masokkan dlm beg , haihhh . Hm , itu oke lagik laa . Aq bole terime semue tuu . Aq sampai hostel area 8 lebey . Da mlm la kan . Kengkawan aq suro block laa kad atm aq tu .  Aq pon teros call online punye .Then , mase aq da block ue , lege laa cket .  Kejap lagi pgawai bank tu ckp ade transaksi berlaku pada 1 JAN 2012 , aq mmg da cuak gile laa dengar . Then aq tanye , berape ? Pastu dye ckp RM1 500 . Pehhh , aq macam nak pengsan dengar . Malam tu jugak aq pegi report polis . Aq mmg betul2 tak boleh terime . Habes sume lesap dlm sekelip mate jewk ( T___T )  Tapi nak buat cmne kan . Aq hanye mmpu berdoa jew laa . Ape2 pon aq mmg berdendam dengan PENCURIK BODOH tu !! Eeei , mnyusahkan aq  betol laaa . Nk buat IC baru , renew LESEN , buat kad matrik (da la nk exam) buat KAD BANK baru , renew NUMBER , cari handset laen . Eeiii .  Sabaaa jew laa kan . Pape pown , aq da redha semue tu . Da taknak igt lagi . Tapi aq tetap tak bole lupe , dugaan paling besar dlm hidop aq selame 19 TAHUN . K laaa , aq share cerite sekadar pengajaran . Lepas ni , insyaAllah aq akan lebih berhati2 . 

# trauma nak singgah R & R Pagoh lagik (T__T)


3 comments:

Wawa Ashihara said...

bersabar lah.. Allah Maha Mengetahui..mgkin nk kita lbh berhati2 pasnih... akk pon pnh alami cmni berkali2..sabar yee..

❀M!sz Zuhayra❀ said...

Hm , okei . Kite pown da redo sume tu ^_^

Wawa Ashihara said...

alhamdulillah..bgsla..hehe..

 
✮ This blog is belongs to me ✿ Alright reserve done by MISS BLOSSOM ✮