Cute Polka Dotted Pink Bow Tie Ribbon
hye!dah masok jangan lupe follow and tinggalkan jejak.tak suke? angkat kaki then blahh,okei. maaf penggunaan 'aq' kepada yang lebih tua, bye :)

February 24, 2012

LELAKI UNTUKKU

HYE 

Tibe-tibe terase pulak nk mengUPDATE belog kesayangan aq nie . HEHE .
Rindu kot . Yela , dah takde mase sangat laa nak update nie . Bz memanjang kan .
Padahal baru awal sem . Ini belom masok kelas tutorial lagik nie . Aq dah rase 
macam nak demam taw ==' . Kesian tak ? Hm , oke :) Aq memang terase sangat 
bahagia sekarang . HAHA . Suke sangat mention pasal bahagia nie kan . Tak habes2 .
Ape lah kan . Tapi memang betol laa . Siyes aq cakap aq memang bahagia . Sebab 
dah rase bebas nak buad ape sahaja . HAHAHA . Ayat tak boleh blah kan ? 
Betol tak betol tak ? Memandangkan aq pon dah single . So , lepas nie aq nak cari
seorang lelaki yang betol2 aq nak laa . Selama nie aq juz maen2 kot dlm mencari cinta .
Cewaaahhhh .!! Geli pulak aq . HAHA . Aq nak list kan ape ciri-ciri tu . HIHI .

1 )  CARING .
      Sifat nie of kos lah kene ade kan ? Semua orang nak pasangan dyowg caring , take care kan ? Tipu la kalau taknak . Yang ini memang aq titikberatkan . Sebab aq nie suke sangat kalau orang amek berat pasal aq. Sangat penting sifat nie . Kalau takde memang aq reject awal-awal :) Lagi satu aq nak dye sentiase igt kat aq . Takesa laa sebok mcm mane pon , aq tetap nak dye igt aq . HAHA . Harus lah kan ? So , kene laa hari-hari contact takesa walau mcm mane pon care nye ^_^ .

2 )  ROMANTIK + ISLAMIC .
       Paham tak maksod aq tu ? Bagi aq laa , aq suke yang romantik . Tapi bukan jenis yang jiwang karat punye orang laa . Please laa , tak layan laa owg jiwang karat nie :DD . Maksud romantik + islamic tu , dye seorang lelaki yang menitikberatkan pasal agama la exspecially . Yelaa , aq nie takde laa baek sgt kan . Perangai pon pelik-pelik jewk . Mesti laa aq nak cari yang boleh membawa ke arah kebaikan . Betol tak kawan-kawan ? Heeee . Tapi aq taknak laa orang yang terlalu alim sangat2 . HAHAHA . Mintak maap la sape yang terase ke ape kan . Takde niat nk menyinggung hati sape-sape ^_^ . Bagi aq biar laa simple jewk . Lepas tuu dye nie romantik . Aq suke sangat . Haha . Nak bagi example tak ? oke , contoh ayat romantik + islamik :: " saya akan igt awak dlm doa saye even saye tak sempat nak contact awak '' . Pehh , sweet gituu , macam gule-gule kapas tak ? Hahaha . 

3 )  SABAR .
      Yang ini WAJIB ade . Bukan harus oke . HAHA . Sebab nye perangai aq nie sangat-sangat lah cerewet . Tak pecaye ? oke , test laa . HAHA . ~gurau~ . Hm , tapi betol laa . Aq nie senang sangat berubah perangai . Bile-bile mase jewk aq akan jadi seorang yang garang , baek , manje , romantik dan yang paling best , EGO  . Yang ini aq memang tak boleh elakkn . Tapi aq akan cube sedaye upaye nak berubah . ^_^ . Itu pon depend pade pasangan yang boleh membentuk aq laa ye :)

4 )  COOL + TENANG .
      Lebih kurang jew laa kan dengan sabar tuu . Tapi yang nie nak explain laen cket . HEHE . Aq nak pasangan aq tu seorang yang cool . Relex jewk taknak serabot-serabot . Sebab aq nie dah serabot . Kalau partner aq tu pon serabot , nak jadi ape kan ? lagi satu aq nie agak huru hara cket laa . HAHA . Kawan-kawan aq suke sgt ckp cmtu . Nak wat cmne kan ? HAHA . Perangai aq paling burok ialah CUAI + LEKA + LALAI . Yang nie aq tak boleh nak wat ape-ape . Aq memang mudah lupe cket . Pelupa la senang ckp kan . Daripade hal yang kecik sampai la hal yang beso . So , aq nak lah seorang yang selalu igt kan aq k :)

5 )  RUPA & PERWATAKAN .
     Bagi aq rupa nie aq letak paling last lah . Sebab aq takesa pon mcm mane wajah seseorang tu . Memang penting tapi kalau muke hensem mcm actress korea tapi perangai mcm longkang , peh , sumpah mcm berok laa aq ckp an . Biar lah dalaman tu yang elok . Betol tak ? Hm , lepas tuu dye pandai lah amek aty aq . Aq nie jenis yang sporting sangat . Aq memang tak kesa ape2 :) . Jenis boleh layan otak mane-mane pon . Semua orang aq boleh masok . Tapi yang over gile nak mati tuu , aq tak layan laa . Yang perangai mcm bajet bagos sgt . Eeeiiyuckss . Sape nak layan kan ? yang penting dye suke buat aq gelak . Sebab hobi aq kan gelak sepanjang mase . HAHA . Tapi takde la sampai lupe daratan oke :)

6 )  SETIA & JUJUR .
      Kesetiaan dan kejujuran tu memang sangat penting dlm hubungan kan . Kalau tak setia , pegi jalan lah . Kalau tak jujur lagi lah aq angin . Bagi aq biarlah perit nak dilafaz kan , yang penting kite jujur . Betol tak ? Sebab aq nie jenis yang jujur :) . Bukan nak naik lif tekan sendiri lah . Aq cakap bende yang betol . Aq pon kenal sgt lah kalau orang tu tak jujor ngn aq . Bukan susah sgt nak cam . Nak cite pasal setie nie sampai esok kang aq tak habes update nie . Ape-ape pon seseorang tu harus lah setia pade yg satu . Nak kawan ramai mane pon aq oke , tapi yang dlm hati dye hanye ade aq jewk . HAHAHA . Tapi kawan jewk jgn lebey2 wokk , benci aq kalau over sgt kawan pompuan dye . Sebab aq nie sangat-sangat kuat jeles . Aq nie jenis pendam jewk kalau aq jeles . Pandai-pandai kau lah nak pujok balek . 

7 ) MEMAHAMI & TIDAK MENGONGKONG .
    Tak mengongkong ! oke , yang nie simple jewk . Jgn halang aq nk buat ape-ape selagi bende tu tak melanggar syarak . Yelah , aq belom jadi bini kaw lah . Dah sah akad nikah , baru aq akan totally ekot ckp hubby aq tu oke ? ^_^ .  Yang best nye dye seorang yang memahami aq . Yelah , perangai aq nie kan pelik-pelik . Angin datang tak tentu pasal jew nty . Hehehe . 

8 ) UMUR .
    Oke , ni last . Penad kot nak tulis banyak-banyak . Hehe . Betol tak kalau aq ckp faktor umur nie penting ? Hm , cket la kan . Tapi kalau masing-masing memahami antare 1 same laen , confem2 bahagia jew rumahtangge tu kan ? Aq suke berkawan dengan orang yang atas umor dari aq . Tapi taknak lah yg tue sangat . HAHA . Jahat gile kot ayat aq . Bagi aq yang jarak umor tu tak jaoh sgt laa . Matang lah cket drpd aq yang mcm budak-budak nie kan ==' . Terase ciket mcm dihargai . HAHA . Tapi bawah kite pon oke jugak . Yelah , mcm aq ckp tadi la . Kite kene saling memahami kan ? baru lah aman rumahtangge tu . TAPI aku lebih selesa dan lebih suka if sama umor dengan aku . Sebab ? Mestilah sama perangai kan ? haha .

Dah bace dah kan ? oke , sape-sape yang ade ciri-ciri kat atas tuu , sile lah amek borang sekarang . HAHAHA . oke , gurau . Ekceli , aq nak fokus study dulu . Tapi tak salah kalau nak berkawan kan :) . Yang kat atas tu , memang dari diri aq sendiri . Kalau ade yang tak puas aty , tu hak masing-masing . Betol tak ? Setiap orang ade cite rase tersndiri kan ? 

*** nota kaki :::
saye sangat addicted kepade orang yang  .......

memakai spect :)) 
* ehh , yg tak pakai spect pon bolehh :) :DD 

* mak aq ckp ' kakak nie mase baby , dye lah paling berat . dah besa , dye lah paling ringan , paling garang , pastu ganas ' . :) 

4 comments:

east_acis said...

ade double meaning ke buat entri ne.

❀M!sz Zuhayra❀ said...

eh takde nye double meaning nie ye :)

Cahaya said...

hahahaha...zue sayang....xleh bla tol syarat2 ala2 ciri tu...haha lawak laa...aq rase ko da jmpe kut..kan3 ??? kekeke....semoga ko temui mr.right ko tuh...aammiinn...

❀M!sz Zuhayra❀ said...

haha , da jmpe ke eikh . yelaaa kowtttt . doakn laa ye sayang !

 
✮ This blog is belongs to me ✿ Alright reserve done by MISS BLOSSOM ✮