Cute Polka Dotted Pink Bow Tie Ribbon
hye!dah masok jangan lupe follow and tinggalkan jejak.tak suke? angkat kaki then blahh,okei. maaf penggunaan 'aq' kepada yang lebih tua, bye :)

January 23, 2014

UPDATED


Hai ! kenal lagi tak ? hahah :P kot laa kan tak kenal . dah berbulan kot aku tak update blog . ye idok ? or  tak perasan senanye ? lol hahah :) hm , bukan taknak hapdet tapi dek kerana kebizian terlampau bajet bajet menteri gituu . last post aku rasa bulan 4 2013.  pon rasa-rasa jee. hahah jelas gila malas nak tengok last update. tapi betul dah tu kot. time tu aku masih lagi sem 4 ! ohh god . seeee ? lama gilak kau bhaa . now aku dah habes dah sem 5 hahaha :'D ehh tetiba rase nak cite sikit jalan hidup time sem 4 dulu kihkihh .

Sem 4 dulu takde ape sgt pon . mcm sem2 sebelumnya lah. study, tido, exam then habes sem 4 cuti naik sem 5 . ok dah habes ! hahaha . sadis gila cerite mcm nie :D ok time sem 4 dulu lpas panjat bukit broga (sebab last update g broga kan) rasenye pegi lawatan UIA , then pegi muzium kesenian islam tak silap dekat gombak . ehh kot lahh *lupeeee hahah . maklomlah I dah tua dah skarang kihkih !  eh lupe nak gtau, lawatan sesama coursemate :)) lawatan g uia tu senanye jelajah library kat sana. tgok sistem ape yg mereka used. sebab kami kan bakal bakal librarian . InshaaAllah , Aamin . serba sedikit belajar lah mcm mana mereka control sistem lah bagai tu. ok boring ! hahah . then pegi muzium tu sbb saje isi masa lapang since dah berhmpiran tempatnye :) 


baru nak gerak . naik bas right vision :P
time nie kat uia . nampak tak muka penuh ilmu pasal library :P k tipu !

beriyee tengok bende tuh, khazanah lama :)  time nie dalam muzium 

Okay done review sikit pasal sem 4 ! hahah . okay lepastu kita study study study sampai exam sampai cuti sampai puasa raya pastu naik lah sem 5 . ringkas dan padat bukan ? ok simple jee life :P seterusnya sambung lah cerite untuk sem 5 tahun 3 . amboii , tahun 3 dah kau tahu ? perghh . gerek gilaa dah tahun 3 . padahal rasa macam baru jee lepas daftar usim :D pastu study lah mcm biase , exam , cuti sem dan sekarang di rumah ! hahahah :) sbb aku rasa sem 5 nie lah sesangat sekejap masanya . IDK why mungkin sbb makin hari makin tua ! hahah dari tadi dok mention tua tua dan tua . sbb aku tak boleh nak terima umur aku tahun nie :P kihkihh . hey , im still younger . awet muda you know ! hahah dalaa merepek . ok lets continue my story . speaking kauu jahh . 

Naik sem 5 bulan 9 2013 after raya haritu . bila dah tahun 3 nie , terasa lah aura senior seniorita gituu.  kan ke macam tua tuh -.- pastu kan yg best gila , subject utk sem 5 nie hanya 6 subject bersamaan 17 credit hour . woahhh ! you know betapa hepy nye hidup kitaowg time tu. hahah so mmg bnyak mase terluang sikit tapi taktau lah mybe sbb subjectnya hardcore sikit , takde lah rasa terluang mana kann . kotlahh . tapi masa tidur  dan makan tetap teratur malah berlebih lebihan :P hahah eventho 6 subject , tapi final exam hnya 5 subject . wah wah wahh . lemak kauuu ! hm , what can I do ? hahah so mmg sem 5 sem yang agak heaven ditambah lagi bila rasa sem 5 nie berlalu dgn pantas :) 

Awal-awal sem , aku dgn kengkawan pegi mandi manda kat air terjun Ulu Bendul . ahaa , kau tahu best gila . sbb pergi hari Jumaat takde org melainkan kami kami jee . hahah buang tebiat kan kalau org nak berkelah hari jumaat . tapi tulah sebab kami nie terlalu free , jadinye pergi lah hari jumaat . hahah . memang time tu suka suki tak ingat ape dah . biasa lah first week tak belajar sgt . lecturer pon tak nak masuk kuliah hahah . tapi kau tahu , sesampai jee kolej tetiba ade member bagitau " korang tahu tak , pagi tadi ustaz irwan ade buat kuliah ganti yang hari rabu punya '' aah kau melopong semua dengar -.- hahah amekkauu hari yang indah ! 


rasa tak kemeriahannye tu :P 

Ok ini jee last suka ria sem 5 hahah . lepas tu pulun study ! pulun lah sangat . ade jee mase aku utk buang masa . hahah . btw , tahun 3 nie aku dah pindah kolej . tahun 2 aku duduk kat kolej kediaman nilam court .  hm aku rasa duduk nilam lagi best . even jauh dari kampus , aku tetap suka muka . sbb rumah nya besar selesa . hahah buat bising pon takpe sebab rumah depan tepi kiri kanan semua satu course aku . best tau best sangat * imbau kenangan kat nilam . now duduk kolej kediaman sutera indah . bukan tak best , best jee pon . bukan tak boleh buat bising , boleh jee kot . dah tentunya memasing talkactive . aku jee pendiam :P kahkahkah ini jelas pembohongan yg nyata . hm sbb baru duduk kan . lagi pon yang menyampah gila sebab duduk level 5 oi . gila tinggi , gayat aku hahah . dah ah malas nak cite pasal SI lagi .

Lagi nak cite pasal ape ntah ? tadi konon konon mcm bnyk gila lah idea nak tulis sampai excited nak publish terus without create draft as usual . hahah tapi actually , memang lah aku dah dekat setahun gitu tak update blog . sampai lagu kat atas tu pon dah taknak keluar . ah lantak kau . tapi aku tengok jugak blog aku walau sebulan sekali hahah . kesayangan gua baii . ape-ape yg tak mampu aku nak luah dgn kata-kata , memang fully aku share dlm blog nie lah . zuhayra dan blog berpisah tiada . hm mcm salah jee statement tu hahah sbbnye mulut susah sikit nak kasi brek , tak makan saman punya melainkan tidur kot baru senyap . so , sedikit sebanyak aku curah kan lah dlm blog :PKalau diperhatikan entry blog aku dari awal sampai sekarang , semua berkisarkan tentang kehidupan aku . memang tidak dari A sebabnye , ehh madah lah kau aku nak cerita dari sebelum lahir kan -.- hahah so , aku cerita lah start dari mana aku mula berblogging . dari zaman muda mudi dulu . ecececehh hahah gila sentap muda mudi kau . nasihat aku kpd engkau , banyak kanlah membaca :D haha takde kena mengena kan ? saje tambah cerita . hm kekadang , share bukan sbb ape pon . sbb nak share kegembiraan gitu loh . and sometime bila sedih , share jugak . perlu jugak utk luahkan kan ? so memana stalker yg dalam hati dok mengutuk tu , anda kena faham . aku kau dia , kita berbeza . perasaan , keadaan dan penilaian kita semua berbeza . dpt ape yg aku cuba nak sampaikan ? ok . 











Ok gambar kat atas semua nie sepanjang aku sem 5 . tak banyak kan ? hahah tak tengok kat album lagi banyak . rase nak delete jee gambar budak budak nie hahah . ok tak tipu jee . aku pengumpul gambar yg tegar ok . cakap jee gambar yg mana time bila sem berapa tempat di mana . semua aku ado :P okay , actually kalau nak follow up aku . aku memang sedang bergiat aktif kat instagram . kahkahkah . so gambar kat sana lagi meriah hahah . bajet bajet retis kejapp ok bai :D 







No comments:

 
✮ This blog is belongs to me ✿ Alright reserve done by MISS BLOSSOM ✮